Wouter Hoeffnagel - 26 mei 2020

Microsoft blijft Skype doorontwikkelen

Skype voor consumenten wordt niet geïntegreerd in Teams. Microsoft blijft Skype ontwikkelen en nieuwe functionaliteiten toevoegen.

Dit zegt Jeff Teper, Corporate Vice President Teams, SharePoint, OneDrive bij Microsoft, tegen VentureBeat. Microsoft kondigde eerder aan op korte termijn Microsoft Teams voor consumenten beschikbaar te stellen. Het bedrijf leek hiermee te suggereren dat het doek zou vallen voor Skype. Eerder is ook Skype for Business uitgefaseerd ten gunste van Microsoft Teams.

'We blijven investeren in Skype'

Teper spreekt dit nu tegen. "We blijven investeren in Skype", aldus Teper tegen de website. "Het blijft groeien. Je zult nieuwe functionaliteiten zien. En Skype en Teams samen zien werken. Naarmate Teams beschikbaar wordt voor consumenten en meer mogelijkheden biedt, denk ik dat mensen Teams zullen kiezen. We zetten hier echter niet zwaar op in. Mensen houden van Skype. We willen daarom niet op onszelf vooruitlopen."

De Corporate Vice President trekt een vergelijking met Facebook, dat met Instagram, Messenger en WhatsApp verschillenden tools naast elkaar aanbiedt. "Dit blijven allemaal groeien. Wel hebben zij gewerkt aan de interoperabiliteit. Zij dwingen echter geen migratie af van de ene naar de andere tool. Dat is hoe ik ons playbook zie, in ieder geval voor de korte termijn. Teams is heel anders dan Skype. Er is overlap in de behoefte die het vervult, net als Messenger en WhatsApp doen bij Facebook. We zorgen dan ook voor interoperabiliteit, maar blijven liefde geven aan Skype gebruikers."

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!