Main Capital faciliteert de overname van WorkFlowWise

27-05-2020 | door: Redactie

Main Capital faciliteert de overname van WorkFlowWise

Onventis heeft samen met het management en grootaandeelhouder Main Capital WorkFlowWise overgenomen, een cloud-based leverancier voor workflow automatisering, factuurverwerking en medewerker declaratie afhandeling. De oprichters en managers van WorkFlowWise geloven in de gedeelde strategische visie en worden medeaandeelhouders in de gecombineerde groep.

WorFlowWise werd opgericht in 1997, met het hoofdkantoor in Rijswijk. Het bedrijf is uitgegroeid tot een toonaangevend low-code platform gericht op procure-to-pay processen. Kernproducten van het bedrijf zijn GO-Spend (factuurverwerking, contractbeheer, budgetcontrole en digitaal inkopen). GO-Expense (mobiel bonnetjes indienen, declaraties oinlinegoedkeuren) en GO-Check (checklists, verantwoordelijkheden, voortgang en toewijzing). De low-code ontwikkelomgeving maakt snelle configuraties en uitbreiding mogelijk, om zo flexibel aan te kunnen passen richting de behoeften van de klant. WorkFlowWise bedient een gediversifieerd klantenbestand met meer dan 150 organisaties in verschillende eind-markten, zoals Adecco, CBRE, Thyssen Krupp, Hilton Food Group, SDU Publishers, K-line, Sysmex, Kenndy Van Der Laan en WTH.

Vele inkoopmanagers en CPO’s worstelen met de globalisering en worden tegelijkertijd geconfronteerd met risico’s in de leveringsketen en kostenbesparingsprogramma’s. Deze complexiteit dwingt steeds meer ondernemingen te investeren in de digitalisering en automatisering van hun inkoopprocessen. Industrie experts verwachten dat de toenemende druk het aantal organisaties dat gebruik maakt van e-aanbestedingsoplossingen zal vergroten en zo de algehele marktgroei in de komende jaren zal stimuleren.

In de komende jaren zal de combinatie met WorkFlowWise het Open Procurement Network van Onventis uitbreiden, vooral met hoogwaardige, volledig cloud-based factuurverwerking, medewerker declaratie afhandeling en generieke werkstroommogelijkheden, welke makkelijk zijn te integreren in het bestaande platform. De huidige klanten van Onventis zullen profiteren van de geïntegreerde suite door middel van extra functionaliteiten en verbeterde flexibiliteit naast de hele aanbestedingscyclus, maar vooral in het betaal-gedeelte van de procure-to-pay. Bovendien zal Onventis ook het klantenbestand in de Benelux verder uitbreiden, waarmee het gemeenschappelijke doel van een internationaal end-to-end platform wordt versterkt. De managementteams van zowel Onventis als WorkFlowWise zijn enthousiast over de gedeelde visie en werken samen met Main Capital als grootaandeelhouder van de software groep.

Terug naar nieuws overzicht