Franse corona-app goedgekeurd door privacytoezichthouder

27-05-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Franse corona-app goedgekeurd door privacytoezichthouder

De Franse corona-app StopCovid is goedgekeurd door de Franse privacytoezichthouder. De app waarschuwt gebruikers indien zij in contact zijn geweest met iemand waarbij COVID-19 is vastgesteld.

Met het akkoord van de Franse privacytoezichthouder Commission nationale de l'informatique et des libertés (Cnil) is een nieuwe horde genomen op weg naar de invoering van de app. Het Franse parlement buigt zich deze week over de app. Indien ook het parlement akkoord gaat, is de app vanaf volgende week beschikbaar.

Vrijwillig

Het gebruik van StopCovid is niet verplicht. De app registreert waar gebruikers zich in de afgelopen twee weken hebben begeven. Indien zij besmet raken met COVID-19, kunnen zij dit communiceren met het platform. Het platform stelt op zijn beurt gebruikers op de hoogte die in de directe nabijheid van deze persoon zijn geweest en dus risico lopen.

Cnil stelt dat de app voldoet aan de Franse privacywetgeving en voldoende maatregelen bevat om misbruik te voorkomen. Wel ziet de toezichthouder ook ruimte voor verbeteringen. Zo zou de app gebruikers beter moeten informeren over mogelijkheden om bezwaar te maken tegen het delen van data. Ook een optie om verzamelde data te vernietigen ontbreekt.

Terug naar nieuws overzicht
Mobility