Velchamy Sankarlingam aan de slag als President of Product and Engineering bij Zoom

Velchamy Sankarlingam

28-05-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Velchamy Sankarlingam aan de slag als President of Product and Engineering bij Zoom

Zoom Video Communications benoemt Velchamy Sankarlingam per 12 juni tot President of Product and Engineering. Sankarlingam komt naar Zoom na meer dan negen jaar werkzaam te zijn geweest bij VMware, waar hij de functie had van Senior Vice President, Cloud Services Development and Operations.

Sankarlingam rapporteert rechtstreeks aan de CEO van Zoom, Eric S. Yuan. Hij krijgt de leiding over de engineering-, product-, en DevOps-teams van het bedrijf. Onlangs kondigde Zoom nog aan zijn engineeringteams in Phoenix, Arizona en Pittsburgh, Pennsylvania uit te breiden met zo’n 500 nieuwe medewerkers.

Een meer verbonden wereld

Sankarlingam wijst op de wijze waarop Zoom heeft opgeschaald om te voldoen aan de hoge eisen die door de coronacrisis zijn gesteld en de rol die het bedrijf nu speelt in zowel het werk als het dagelijks leven van gebruikers. Sankarlingam: “Ik kan niet wachten om mijn expertise op het gebied van schaalvergroting van cloudtechnologieën die samenwerken binnen ondernemingen ondersteunen in te zetten, en met Zoom het voortouw te nemen in een meer verbonden wereld – nu, en in de toekomst.”

“Ik ken Velchamy al jaren en ik bewonder zowel zijn ongelooflijke empathie als zijn grondige kennis van en ervaring met het bouwen en implementeren van veilige en schaalbare technologieën voor digitaal samenwerken. Gezien het niveau waarop we werken en het belang van de communicatie die via ons platform verloopt, is er geen tijd voor vertragingen en geen ruimte voor fouten. Velchamy zal onze product-, engineering- en DevOps-teams helpen nauwer samen te werken om onze steeds groter wordende klantenkring over de hele wereld te ondersteunen”, zegt CEO Yuan in een toelichting.

Terug naar nieuws overzicht