Tech Data boekt in eerste kwartaal iets minder omzet en winst

Rich Hume, CEO Tech Data

28-05-2020 | door: Witold Kepinski

Tech Data boekt in eerste kwartaal iets minder omzet en winst

IT-distributeur Tech Data heeft haar financiële resultaten voor het eerste kwartaal, dat op 30 april 2020 eindigde, bekendgemaakt. De netto-omzet bedroeg 8,2 miljard dollar, een daling van 3 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Portfolio-optimalisatie-acties verminderden de netto-omzet met ongeveer 3 procent. Bij constante valuta daalde de netto-omzet met 1 procent. De nettowinst daalde met 13 procent naar 48,1 miljoen dollar.

In Noord- en Zuid-Amerika bedroeg de netto-omzet 3,9 miljard dollar, een stijging van 4 procent in vergelijking met hetzelfde kwartaal vorig jaar. Door acties voor portefeuille-optimalisatie daalde de netto-omzet met ongeveer 2 procent. Op constante valutabasis steeg de netto-omzet met 5 procent.

In Europa bedroeg de netto-omzet bedroeg 4 miljard dollar, een daling van 8 procent in vergelijking met het kwartaal vorig jaar. Acties voor portefeuille-optimalisatie hebben de netto-omzet met ongeveer 3 procent verlaagd. Bij constante valuta daalde de netto-omzet met 5 procent.

De brutowinst bedroeg 531,7 miljoen dollar, een stijging van 4 procent in vergelijking met het kwartaal vorig jaar.

Verder is het nog wachten op goedkeuring voor de overname van Tech Data voor 5,4 miljard dollar Apollo Global. De Australian Foreign Investment Review Board moet nog zijn toestemming geven.

“Met het uitbreken van de wereldwijde COVID-19-crisis zorgde het eerste kwartaal voor uitdagingen voor bedrijven in alle regio's en sectoren, waaronder het IT-ecosysteem. Met deze achtergrond bewijst Tech Data opnieuw zijn rol als de essentiële schakel in de IT-toeleveringsketen en levert het de cruciale technologieën en oplossingen die nodig zijn om te voorzien in snel veranderende bedrijfsbehoeften, waaronder het mogelijk maken van werken op afstand. Gedurende het eerste kwartaal hadden we een sterke vraag naar Endpoint Solutions, gedreven door werken op afstand en bedrijfscontinuïteit. Ik wil de toewijding en inzet erkennen van onze wereldwijde collega's die onze kanaalpartners en elkaar in deze ongekende tijden voortreffelijk blijven ondersteunen”, aldus Rich Hume (foto), CEO van Tech Data.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware