Redactie - 02 juni 2020

MobileIron: Partners zijn onze externe familieleden

MobileIron: Partners zijn onze externe familieleden image

MobileIron, specialist in UEM en mobile security, kan niet zonder partners. Dat zegt Channel Manager Nickey Ikelaar (foto) in een interview met Dutch IT-channel. Het bedrijf is altijd op zoek naar uitbreiding van het partnerkanaal.

MobileIron is in Europa altijd voor de volle honderd procent een channelbedrijf geweest. Ikelaar: “Alle transacties gaan via het partnerkanaal. Partners zijn figuurlijk gezien onze externe familieleden die ons helpen bij ons werk. De partners zijn traditioneel vaak specialisten op het gebied van het management van mobiele devices, maar er komen steeds meer securitypartijen bij waardoor we nu bezig zijn om ons partnerprogramma beter op dat type partners aan te laten sluiten. Voor managed service providers geldt eigenlijk hetzelfde.”

Kwaliteit

Nieuwe partners zijn altijd welkom, maar kwaliteit gaat voor kwantiteit, zegt ze. “Er is behoorlijk wat specifieke kennis nodig om een klant goed te kunnen adviseren en ondersteunen en we willen voorkomen dat het aantal partners zo groot wordt dat partners veelal met elkaar gaan concurreren. Maar het aantal is zeker groeiende. We staan uiteraard altijd open voor partijen die het verschil kunnen maken.”

Gartner

Waarom zou MobileIron interessant zijn voor partners? “We zijn één van de weinige onafhankelijke UEM-vendoren in het Gartner-kwadrant”, vertelt ze. “We zijn relatief klein, heel flexibel en lokaal aanwezig. Partners kunnen daardoor snel met ons schakelen. We zijn bovendien heel loyaal richting het partnerkanaal. En met ons kunnen partners simpelweg goed geld verdienen.”

Lees het hele interview met Nickey Ikelaar op via deze link.

Door: Johan van Leeuwen

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!