GitLab breidt functionaliteiten van DevSecOps-platform uit

30-05-2020 | door: Witold Kepinski

GitLab breidt functionaliteiten van DevSecOps-platform uit

GitLab, aanbieder van een applicatie die integrale ondersteuning biedt voor de hele DevOps-cyclus, heeft release 13.0 gelanceerd van zijn DevSecOps-platform. Daarmee stelt het organisaties in staat om zich snel en efficiënt aan te passen aan veranderende zakelijke uitdagingen.

Met release 13.0 voegt GitLab nieuwe development-, operations- en security-mogelijkheden toe, zoals de weergave van epic-hiërarchieën in roadmaps, mogelijkheden voor samenwerking tijdens het ontwerp van applicaties en vulnerability management. Met deze nieuwe functionaliteiten kunnen organisaties bottlenecks en inefficiënties identificeren, een einde maken aan functionele silo’s en hun focus richten op het creëren van zakelijke waarde zonder concessies te doen aan beveiliging of compliance.

Ook worden de Gitaly Clusters algemeen verkrijgbaar. Gebruikers kunnen daarmee een warme replica opslaan in de Git-repository om daarop over te schakelen als er een storing optreedt. Daarnaast is Auto DevOps uitgebreid, wat het gebruik van GitLab in Amazon Web Services (AWS) vereenvoudigt.

GitLab 13.0 is vanaf vanaf heden beschikbaar. Gebruikers die hun zelf gehoste omgeving naar deze nieuwe release willen bijwerken kunnen voor gedetailleerde instructies terecht op about.GitLab.com/update. GitLab.com wordt automatisch bijgewerkt door GitLab.

Terug naar nieuws overzicht
Software