Redactie - 02 juni 2020

BTG en Dutch IT Channel starten strategische samenwerking

BTG en Dutch IT Channel starten strategische samenwerking image

Brancheorganisatie BTG en tech business platform Dutch IT Channel starten een strategische samenwerking. Ze gaan samen hun leden (gebruikers), solution partners en lezers voorzien van actuele content over ontwikkelingen en innovaties in de Nederlandse ICT- en telecomindustrie. Met deze samenwerking willen BTG en Dutch IT Channel de Nederlandse digitale economie en maatschappij verder versterken.

BTG (branchevereniging ICT en Telecommunicatie Grootgebruikers) en service organisatie TGG (Telegrootgebruik BV) bieden een B2B-platform voor leden en bedrijven die actief zijn bij de overheid, in het bedrijfsleven, de industrie en in andere toonaangevende branches. Samen zorgen zij voor innovaties en diensten waardoor het digitaal leiderschap en de intelligente connectiviteit van Nederland wordt versterkt. BTG/TGG brengt vraag en aanbod bij elkaar. Dutch IT Channel bereikt met zijn platform dat bestaat uit magazines, dutchitchannel.nl, nieuwsbrieven en socialmedia-kanalen dagelijks vele duizenden lezers in de ICT-industrie. Daarnaast bereikt het Dutch IT Channel platform executive-people.nl dagelijks duizenden IT-beslissers zoals CIO’s, IT-managers, directieleden en anderen die verantwoordelijk zijn voor de aankoop van technologietoepassingen en diensten.

Petra Claessen, directeur van BTG en algemeen directeur/bestuurder van TGG ziet uit naar een hechte samenwerking. “BTG (content driven) maar ook TGG (service driven) zijn in een nieuwe fase beland. BTG is dé autoriteit op het gebied van ICT en telecom in Nederland. Dat vraagt om een andere aanpak, waarin snel en accuraat handelen een must is. Daar kan Dutch IT Channel ons in voorzien. De kennis en het netwerk van Dutch IT Channel zijn tevens een perfecte aanvulling op alles waar BTG in voorziet. We noemen onze rol building bridges in a digital environment en die brugfunctie willen wij vervullen, vandaar deze bewuste keuze voor Dutch IT Channel.”

Verbinding

Witold Kepinski, director content Dutch IT Channel, is verheugd over de nieuwe strategische samenwerking. “BTG staat bekend om zijn ‘thought leadership’ in de ICT-branche. Deze brancheorganisatie is een autoriteit op een breed scala aan onderwerpen. Denk hierbij aan het belang van vaste en mobiele netwerken zoals LTE en 5G, maar ook ontwikkelingen die mission- en business critical zijn voor de Nederlandse economie en maatschappij, zoals circulaire IT, datacenters, startups en scale-ups. BTG en haar leden hebben daardoor veel raakvlakken met de community van Dutch IT Channel die bestaat uit IT-beslissers, tech bedrijven en ICT-dienstverleners.”

BTG/TGG en Dutch IT Channel gaan samen meer kennis en verbinding brengen naar hun achterban. Kepinski: “We gaan middels co-creatie actuele content over ICT-ontwikkelingen publiceren. Dat doen we onder andere op btg.org, dutchitchannel.nl, executive-people.nl, in het Dutch IT Channel magazine en op onze socialmedia-kanalen zoals LinkedIn en Twitter. Hierdoor bereiken we duizenden lezers die kennismaken met de kennis en kunde van de BTG/TGG-community. Daarnaast belichten we de (online) events van BTG/TGG die actuele en relevante ICT ontwikkelingen bespreken zoals 5G, Smart Cities en het belang van datacenters in Nederland. Ook zullen we het ICT-beleid van de overheid en de ICT-agenda’s van politieke partijen bespreken. Dat is relevant en actueel, zeker in aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen die gepland staan voor maart 2021. Door samen te werken met BTG/TGG kunnen we meer bijdragen aan een krachtige Nederlandse digitale economie en samenleving.”

Op de foto (vlnr): Petra Claessen (directeur BTG, algemeen directeur/bestuurder TGG), Eric Reij (voorzitter BTG), Rob de Kleijnen (Directeur Uitgever Dutch IT Channel), Witold Kepinski (Director Content en Editor in Chief Dutch IT Channel).

Schneider Electric BN BW start week 27 tm week 29 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Arctic Wolf BN Gated Content

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!