Salesforce boekt meer omzet maar tempert verwachtingen

Marc Benioff, CEO Salesforce

31-05-2020 | door: Witold Kepinski

Salesforce boekt meer omzet maar tempert verwachtingen

CRM cloud specialist Salesforce zag de omzet in het eerste kwartaal met 30 procent stijgen tot 4,87 miljard dollar. De winst daalde van 392 naar 99 miljoen dollar.

De inkomsten uit abonnementen en support voor het kwartaal bedroegen 4,58 miljard dollar, een stijging van 31 procent op jaarbasis. Professionele diensten en andere inkomsten voor het kwartaal bedroegen 290 miljoen, een stijging van 20 procent op jaarbasis.

Voor het tweede kwartaal wordt een omzet van 4,89 tot 4,90 miljard dollar verwacht. Dat is minder dan waarop investeerders hadden gehoopt.

"Onze resultaten, te midden van deze wereldwijde crisis, toonden ons vermogen om snel uit te voeren, op schaal te innoveren en de kracht van ons bedrijfsmodel", aldus Marc Benioff, voorzitter en CEO van Salesforce. "We hebben op lange termijn geïnvesteerd in het veilig houden van onze werknemers, het ondersteunen van onze klanten, het leveren van cruciale innovatie zoals Work.com en het helpen van onze gemeenschappen met persoonlijke beschermingsmiddelen, beurzen en technologie. De pandemie heeft ons laten zien dat digitaal een noodzaak is voor elk bedrijf, en we zijn ervan overtuigd dat Salesforce zal blijven versnellen terwijl we onze klanten naar het nieuwe normale brengen."

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud