VMware heeft geen last van coronacrisis

02-06-2020 | door: Witold Kepinski

VMware heeft geen last van coronacrisis

VMware, aanbieder van bedrijfssoftware, heeft de financiële resultaten voor het eerste kwartaal van fiscaal 2021 bekendgemaakt. De omzet voor het eerste kwartaal bedroeg 2,73 miljard dollar, een stijging van 12 procent ten opzichte van het eerste kwartaal van fiscaal 2020. De nettowinst steeg van 380 naar 386 miljoen dollar.

De combinatie van abonnement en SaaS en licentie-inkomsten bedroeg 1,23 miljard dollar, een stijging van 17% ten opzichte van het eerste kwartaal van fiscaal 2020.

De inkomsten uit abonnementen en SaaS voor het eerste kwartaal bedroegen 572 miljoen dollar, een stijging van 39% op jaarbasis.

De combinatie van abonnementen en SaaS- en licentie-inkomsten plus opeenvolgende wijzigingen in onverdiende abonnementen en SaaS- en licentie-inkomsten groeide met 16% op jaarbasis.

"In deze ongekende tijden hebben we solide prestaties en een sterke uitvoering geleverd in Q1 FY21", aldus Pat Gelsinger, VMware CEO. “Het waarborgen van de veiligheid en het welzijn van onze medewerkers en het inspelen op de snel veranderende behoeften van onze klanten waren onze topprioriteiten. We dienen als een essentiële digitale service voor klanten die essentiële services leveren, waardoor ze efficiënter en veiliger kunnen schalen.”

Terug naar nieuws overzicht
Software