Zyxel introduceert USG FLEX-serie firewall

Peter van der Putten

03-06-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Zyxel introduceert USG FLEX-serie firewall

Werken op afstand wordt de nieuwe norm. Bedrijven staan voor de uitdaging om hun organisatie veilig te houden en tegelijkertijd te voldoen aan de behoeften van thuiswerkers. Zyxel Networks kondigt USG FLEX aan. Dit is een nieuwe serie firewalls voor het mkb om de mobiliteits-, connectiviteits- en veiligheidseisen op de werkplek na de pandemie te optimaliseren.

De nieuwe USG FLEX 100/200/500 firewalls van Zyxel zijn ten opzichte van de USG serie firewalls voorzien van geüpgrade hardware en software. Deze vernieuwingen zorgen volgens Zyxel voor tot 125% betere prestaties van de firewall en tot 500% betere prestaties op het gebied van Unified Threat Management (UTM). Naast schaalbare netwerkbeveiliging voor het mkb, bieden de nieuwe firewalls ook VPN-toegang op afstand, WiFi-access points (AP)-beheer en uitgebreide hotspotfuncties.

De USG FLEX-serie ondersteunt Zyxel's Cloud Query-service, die is gebaseerd op een multi-source cloud-database die continu groeit. Deze database omvat miljarden malwarevoorbeelden van bronnen van derden en van bedreigingen die door alle Zyxel-firewall wereldwijd worden geïdentificeerd om het malware detectiepercentage te verhogen. Het AI-gestuurde algoritme classificeert en berekent de ernst van elke bedreiging, waardoor bedrijven de meest actieve bedreigingen kunnen identificeren en passende maatregelen kunnen nemen.

Voldoen aan behoeften nieuwe normaal

USG FLEX biedt flexibele, veilige VPN-connectiviteit voor het bedrijfsnetwerk, inclusief IPsec, SSL en L2TP over IPsec VPN's. Dit geldt zowel voor werken vanuit huis als onderweg. Zero-configuratie vermindert de werklast van het IT-team en stelt medewerkers in staat om zich aan te passen aan een thuiswerk-omgeving. De ingebouwde draadloze AP-controller maakt het beheer van het WiFi-netwerk mogelijk zonder dat er een extra controller hoeft worden aangeschaft.

Klanten die hun bestaande USG-hardware willen upgraden naar USG FLEX kunnen hun huidige USG-licenties migreren naar de nieuwe hardware, zonder dat ze nieuwe licenties hoeven aan te schaffen. Licenties voor het activeren van beveiligingsfuncties zoals webfiltering, anti-malware en Zyxel SecuReporter Premium analyse- en rapportageservice kunnen afzonderlijk worden aangeschaft, of als een complete UTM-licentiebundel. Er is ook een op maat gemaakt licentiepakket voor de horeca beschikbaar.

"Naarmate de verspreiding van COVID-19 bedrijven over de hele wereld blijft beïnvloeden, wordt de noodzaak nog groter om het netwerk te beschermen en tegelijkertijd veilige toegang tot het netwerk te bieden voor medewerkers vanaf verschillende locaties", zegt Peter van der Putten (foto), Head of Channel van Zyxel Benelux. Met de USG FLEX-serie speelt Zyxel hierop in.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware