Hoe monitort u Citrix Remote PC?

Barry Schiffer

04-06-2020

Hoe monitort u Citrix Remote PC?

Sinds het begin van de COVID-19 pandemie en de hieraan gerelateerde lockdowns is thuiswerken voor de meeste mensen plotseling de primaire manier van werken geworden. Zelfs bedrijven die al functionaliteit voor thuiswerken gereed hadden, liepen tegen schaalbaarheidsproblemen aan. Veel bestaande oplossingen zijn niet bedoeld om door een 100% op afstand werkend personeelsbestand.

Het zeker stellen en bewaken van een goede gebruikerservaring is doordat mensen thuiswerken eveneens complexer geworden. Zo kan zij vanuit huis verbinding met kantoor via oplossingen als een VPN, Application Gateway of VDI.

Bedrijven zoeken oplossingen die eenvoudig uitgerold en geconfigureerd kunnen worden, terwijl zij de veiligheid bewaken en een goede gebruikerservaring bieden. Eén van de verborgen pareltjes van het Citrix portfolio is Citrix Remote PC. Met Citrix Remote PC implementeren bedrijven snel een oplossing voor werken op afstand of breiden hun bestaande oplossing uit. De oplossing is volledig gebaseerd op de bestaande Citrix Virtual Desktops oplossing en kent één groot verschil: Remote PC draait niet op een virtuele desktop gehost op een hypervisor of cloudplatform.

Lees verder in de Engelstalige blogpost van Barry Schiffer (foto), Pre-Sales Consultant bij eG Innovations.

Terug naar nieuws overzicht