Dataiku en Snowflake slaan handen ineen rondom cloud enterprise AI-oplossingen

Florian Douetteau

05-06-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Dataiku en Snowflake slaan handen ineen rondom cloud enterprise AI-oplossingen

Leverancier van het gelijknamige platform voor enterprise AI en machine learning Dataiku gaat een partnership aan met cloud data platform Snowflake. Dankzij de samenwerking kunnen de partijen cloud-ready enterprise AI-oplossingen aanbieden. Klanten krijgen hiermee inzichten voor het nemen van beslissingen door samenwerking tussen data-analisten, data scientists en grootschalige performance-optimalisatie.

Het partnership combineert de query-verwerking van Snowflake en de mogelijkheid om eenvoudig op te schalen met Dataiku's portfolio voor machine learning en model management. Klanten kunnen holistische analyses en data-integratie toepassen. De samenwerking brengt Snowflake's geïntegreerde platformervaring samen met het collaboratieve, end-to-end platform van Dataiku.

Data science-programma voor system integrators

Binnen het partnership wordt ook een data science-programma opgezet. Het doel hiervan is om system integrators zoals Wipro, Interworks en F33.ai te ondersteunen bij het ontwikkelen en bouwen van analytics-oplossingen voor hun klanten.

"Het democratiseren van data science - het wegnemen van de complexiteit, barrières en datasilo's - is altijd een missie van Dataiku geweest. Onze samenwerking met Snowflake markeert een cruciaal moment, omdat we steeds dichterbij de realisatie hiervan komen”, aldus Florian Douetteau, CEO van Dataiku. “Met Snowflake maken we zaken fundamenteel gebruiksvriendelijker voor zowel data scientists als analisten. Dit bevestigt onze overtuiging dat cross-functionele samenwerking een noodzaak is voor elk AI-project. Bovendien werken we eraan om in het derde kwartaal van dit jaar een Dataiku-versie naar Snowflake Partner Connect te brengen.”

Terug naar nieuws overzicht
Cloud