Accon avm kiest voor Nokia smartphones met Android One en zero-touch registratie
06-06-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

Accon avm kiest voor Nokia smartphones met Android One en zero-touch registratie

Het Nederlands accountancy kantoor Accon avm vernieuwt haar complete smartphonevloot om het beveiligingsniveau te verhogen. Het bedrijf kiest voor Nokia 7.2 smartphones met Android One en zero-touch registratie. In totaal worden 1.100 smartphones uitgerold. Nokia’s gegarandeerde software- en security-updates versterken het beveiligingsbeleid van Accon avm.

Voor de auditors en consultants van Accon avm is een hechte klantrelatie essentieel. Om de telefonische bereikbaarheid te optimaliseren en een hoog beveiligingsniveau te garanderen voor de gevoelige bedrijfsgegevens van klanten, kiest Accon avm ervoor haar telecommunicatie-infrastructuur te transformeren.

Geïntegreerde cloud-FMI-oplossing

Vaste telefonie en mobiele communicatie zijn samengevoegd tot één geïntegreerde cloud-FMI-oplossing. Daarnaast vernieuwt Accon avm de mobiele telefoons van alle medewerkers met Nokia 7.2 smartphones, die geverifieerd zijn voor zakelijk gebruik door Google’s Android Enterprise Recommended programma.

HMD Global biedt de garantie gedurende drie jaar maandelijkse beveiligingsupdates en gedurende twee jaar software-updates uit te brengen. “Het is ons uitgangspunt om betrouwbare smartphones in de markt te zetten die voor langere tijd én veilig gebruikt kunnen worden. Software- en beveiligingsupdates zijn daarbij een belangrijke ‘essential’, omdat smartphones tegenwoordig gebruikt worden voor bijvoorbeeld werkgerelateerde doeleinden en privacygevoelige banktransacties. Ons updatebeleid is transparant, zoals te zien is in de openbare Nokia Smartphone Maintenance Release Summary, en snel”, vertelt Stefan De Clerck, General Manager Benelux bij HMD Global.

Maurice Krutzer, IT projectmanager bij Accon avm, legt de behoefte aan veiligheid uit: “Als accountants en belastingadviseurs hebben onze werknemers voortdurend te maken met zeer gevoelige zakelijke en financiële gegevens van onze klanten. Dit betekent dat we geen compromissen sluiten als het gaat om beveiliging. Om deze reden adviseerde onze IT-partner, Benk Groep, ons om Nokia 7.2 smartphones aan te schaffen op basis van Android One. Deze beslissing betekent dat de smartphones van onze werknemers gedurende lange tijd frequente en snelle beveiligingspatches zullen krijgen."

Geen handmatige configuratie

Daarnaast helpt de zero touch-registratie om een hoog niveau van bedrijfsveiligheid te handhaven. Dankzij deze functionaliteit kon het IT-team de 1100 smartphones inzetten zonder handmatige configuratie. Zodra een medewerker voor het eerst een nieuwe smartphone opstart, installeert het toestel automatisch de door het bedrijf gedefinieerde EMM-agent. Na gebruikersauthenticatie worden direct alle bedrijfsapps (van Microsoft Office 365-suite tot Afas-software voor HR-administratie, facturering, inkoop en boekhouding) en configuraties via de ether geïnstalleerd. Elke smartphone voldoet daarmee aan het beveiligingsbeleid van Accon avm.

"We zijn erg positief over onze nieuwe communicatie-infrastructuur en de Nokia 7.2-toestellen", reageerde Krutzer. “De grote win van de keuze voor Nokia smartphones voor de IT-afdeling zit in de maandelijkse veiligheidsupdates en regelmatige software-updates, waardoor we eenvoudig ons beveiligingsbeleid kunnen handhaven op 1100 apparaten. Dat geeft rust.”

Terug naar nieuws overzicht
Mobility