KPN biedt ondernemers gratis 4G back-up
08-06-2020 | door: Redactie

KPN biedt ondernemers gratis 4G back-up

KPN biedt ondernemers vanaf nu gratis 4G Back-up, dat bij eventuele storingen op het vaste netwerk via het mobiele netwerk de verbinding overneemt en zo voor meer continuïteit zorgt. 4G Back-up wordt kosteloos toegevoegd aan KPN EEN MKB, ook bij bestaande klanten. Dit in aanvulling op de module Extra Veilig Internet, die eerder al werd toegevoegd. Deze beschermt alle verbonden apparaten tegen virussen, malware en ransomware, door onveilige websites te blokkeren.

Het is de schrik van elke ondernemer: een internetverbinding die op een belangrijk moment uitvalt, met alle zakelijke gevolgen van dien. Meer dan ooit is een stabiele internetverbinding cruciaal om het bedrijf draaiende te houden. “Een back-up via 4G was al langer mogelijk, maar daarvoor moesten klanten een aparte dongel en een simkaart aanschaffen”, aldus Jilles Limburg van KPN. “Deze worden nu standaard onderdeel van KPN EEN MKB. Als de vaste verbinding wegvalt, schakelt het modem automatisch over op de 4G Back-up. Hierdoor kan de klant blijven internetten, mailen en bellen, waardoor zijn business gewoon doorgaat.”

Altijd online

Bij KPN EEN MKB worden internetstoringen standaard binnen acht kantooruren opgelost. Terwijl de storing verholpen wordt blijft de ondernemer online dankzij 4G Back-up. Bestaande klanten die KPN EEN MKB hebben kunnen 4G Back-up binnenkort kosteloos aanvragen en ontvangen hierover bericht. Binnen drie werkdagen ontvangen zij dan een installatiepakket met daarin een dongel, een simkaart en een installatie-instructie. 4G Back-up werkt met de Experiabox V10 die KPN standaard levert.

Een andere wakkerligger van ondernemers is cybercriminaliteit. Door één verkeerde muisklik in een mailtje kan het hele bedrijf plat komen te liggen, met grote financiële consequenties. Daarom werd vorig jaar Extra Veilig Internet al aan KPN EEN MKB toegevoegd. Dit is een extra beveiligingslaag vanuit het netwerk die malware, ransomware en virussen tegenhoudt door onveilige websites te blokkeren.

De beveiliging werkt op alle apparaten van medewerkers en gasten die verbonden zijn met het netwerk van de ondernemer, zonder dat er iets voor geïnstalleerd hoeft te worden. Laptops, smartphones, beveiligingscamera's en printers zijn hierdoor extra beveiligd. Dagelijks worden al tienduizenden kwaadaardige websites geblokkeerd. Extra Veilig Internet werkt niet alleen op de vaste DSL- of glasvezelverbinding, maar ook op de 4G Back-up.

Terug naar nieuws overzicht