Wouter Hoeffnagel - 12 juni 2020

Speciale sensor moet 1,5 meter in basisschoolklassen bewaken

Cybersecuritybedrijf Kaspersky doneert een Aura Aware sensor aan 62 Nederlandse basisscholen. De sensor helpt in basisschoolklassen een afstand van 1,5 meter te bewaken.

De Nederlandse basisscholen zijn weer open. Voor veel kinderen en leraren erg fijn, maar het is ook even wennen. Want ondanks de versoepelende maatregelen, blijft de 1,5 meter regel van kracht, ook in de klas. De Aura Aware sensor helpt niet alleen om bewustzijn te creëren voor de fysieke afstand in de klas, maar is ook een tool om het gesprek aan te gaan met kinderen over veiligheid in het nieuwe normaal.

Kaspersky geeft aan groot voorstander te zijn van het gesprek aangaan met kinderen als het gaat om lastige onderwerpen, die meestal online-gerelateerd zijn. Dit initiatief gaat in eerste instantie om de fysieke veiligheid die wordt ingebouwd met 1,5 meter, maar geeft ook handvatten om verder te praten over het thema veiligheid in de ‘nieuwe normaal’ in bredere zin. Zoals digitale veiligheid nu kinderen hun vermaak vaker online zoeken.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!