De Menken Keuken kiest Infor ERP toepassing

12-06-2020 | door: Witold Kepinski

De Menken Keuken kiest Infor ERP toepassing

Infor, leverancier van branchespecifieke cloudoplossingen, maakt bekend dat De Menken Keuken zijn Infor M3 ERP (enterprise resource planning) oplossing heeft gekozen om groei te ondersteunen, de efficiëntie te verhogen en de bedrijfscontinuïteit te waarborgen. De flexibele, toekomstbestendige oplossing biedt het Nederlandse familiebedrijf verbeteringen op gebieden als kwaliteitsbeheer, traceringsmogelijkheden, en magazijn-, productie- en distributiebeheer in combinatie met beter inzicht in de supply chain.

De Menken Keuken produceert een breed scala aan salades, sauzen en vleeswaren voor retail-, catering- en horecaklanten. Dit gebeurt voornamelijk onder private label. Het assortiment omvat onder andere het Albert Heijn-merk Saladespecialiteiten, carpaccio van de Vleeschmeesters en een selectie van tapenades en hummusspreads. 

De Nederlandse voedselproducent ging op zoek naar een vervanger voor zijn bestaande ERP-oplossing omdat die verouderd raakte en niet meer ondersteund zou worden. Na softwareproducten van drie leveranciers geëvalueerd te hebben, vond het familiebedrijf een ideale match in Infor. Hilbert Klop, CFO van De Menken Keuken, licht toe: “Infor was een vanzelfsprekende keuze voor ons door de kennis die Infor en Infor Alfa-Beta van onze branche hebben, en vanwege ons vertrouwen in de functionaliteiten en kwaliteit van de ERP-oplossing. Zij begrepen onze behoeften en doelen en de applicatie is uitstekend in staat deze te vervullen.”

Door te standaardiseren met Infor M3 kan De Menken Keuken van de bestaande IBM AS/400-oplossing migreren naar een modern, innovatief en branchespecifiek systeem dat het bedrijf kan helpen om te gaan met uitdagingen, het beheersen van de kosten, het verminderen van handmatig werk en het verhogen van de efficiëntie. 

“We zijn blij dat we De Menken Keuken een stevige basis kunnen bieden waarmee ze hun ambitie kunnen waarmaken om de leidende leverancier te worden in de private label-markt, waar kosten- en innovatieleiderschap doorslaggevend zijn”, zegt Kees van den Houten, country manager van Infor voor de Benelux. “Infor M3 is met zijn diepgaande functionaliteit, toegespitst op de voedingsindustrie, ontworpen om vooruitgang te boeken en zal hun activiteiten optimaliseren en helpen om de omzetmogelijkheden te vergroten.”

Met het oog op de toekomst evalueert De Menken Keuken ook de aanschaf van de Product Lifecycle Management (PLM) oplossing van Infor.

Terug naar nieuws overzicht
Software