AWS introduceert CodeArtifact managed repository service

15-06-2020 | door: Witold Kepinski

AWS introduceert CodeArtifact managed repository service

Amazon Web Services (ASW) biedt developers een nieuwe CodeArtifact service. AWS CodeArtifact is een volledig beheerde artefact-repository-service waarmee het voor organisaties van elke omvang gemakkelijk is om softwarepakketten die worden gebruikt in hun softwareontwikkelingsproces veilig op te slaan, te publiceren en te delen.

CodeArtifact kan worden geconfigureerd om automatisch softwarepakketten en afhankelijkheden op te halen uit openbare artefact-opslagplaatsen, zodat ontwikkelaars toegang hebben tot de nieuwste versies. CodeArtifact werkt met veelgebruikte pakketbeheerders en bouwt tools zoals Maven, Gradle, npm, garen, touw en pip, waardoor het eenvoudig kan worden geïntegreerd in bestaande ontwikkelingsworkflows.

Ontwikkelteams vertrouwen vaak op zowel open-source softwarepakketten als op pakketten die binnen hun organisatie zijn gebouwd, aldus AWS. "IT-leiders moeten de toegang tot en de veiligheid van deze softwarepakketten kunnen controleren. Teams hebben een manier nodig om up-to-date pakketten te vinden die zijn goedgekeurd voor gebruik door hun IT-leiders. Om deze uitdagingen aan te pakken, wenden IT-leiders zich tot centrale artefact-repository-services om pakketten op te slaan en te delen. Bestaande oplossingen vereisen echter vaak dat teams licenties kopen voor softwareoplossingen die complex zijn om in te stellen, te schalen en te bedienen" aldus AWS.

AWS CodeArtifact is een pay-as-you-go artefact-repository-service die kan worden geschaald op basis van de behoeften van de organisatie. Met CodeArtifact hoeft de developer geen software bij te werken of servers te beheren. Met slechts een paar klikken kunnen IT-leiders centrale opslagplaatsen opzetten waarmee ontwikkelteams gemakkelijk de softwarepakketten kunnen vinden en gebruiken die ze nodig hebben. IT-leiders kunnen ook pakketten goedkeuren en de distributie binnen de organisatie regelen, zodat ontwikkelingsteams softwarepakketten gebruiken die veilig zijn voor gebruik, aldus AWS.

Terug naar nieuws overzicht
Software