Apple lanceert Racial Equity and Justice Initiative

Apple CEO Tim Cook

14-06-2020 | door: Witold Kepinski

Apple lanceert Racial Equity and Justice Initiative

Apple start het Racial Equity and Justice Initiative dat zich sterk maak voor gelijke rechten voor iedereen. Apple investeert 100 miljoen dollar in dit initiatief nu in de VS grote verontwaardiging bestaat rond politiegeweld tegen zwarte inwoners zoals tegen George Floyd die een arrestatie niet overleefde.

"Er moeten dingen veranderen en Apple is vastbesloten een motor te zijn voor die verandering", zegt ceoTim Cook op Twitter: "We bevinden ons op een belangrijk moment in onze geschiedenis - een tijd waarin de vooruitgang, die veel te traag is verlopen, plotseling klaar staat om een grote sprong voorwaarts te maken. Ieder van ons heeft een rol te spelen om ervoor te zorgen dat we de gelegenheid aangaan. De dingen moeten veranderen en Apple is vastbesloten om een kracht voor die verandering te zijn."

Het Racial Equity and Justice Initiative wordt eerst in de VS gelanceerd en daarna wereldwijd aldus Cook: "Het initiatief zal de systeembarrières voor kansen en waardigheid die bestaan voor gekleurde gemeenschappen, en met name voor de zwarte gemeenschap, uitdagen, met speciale aandacht voor kwesties als onderwijs, economische gelijkheid en hervorming van het strafrecht."

Terug naar nieuws overzicht
Hardware