SAP en Honeywell verbeteren inzicht in duurzaamheid gebouwen

16-06-2020 | door: Wouter Hoeffnagel
Deel dit artikel:

SAP en Honeywell verbeteren inzicht in duurzaamheid gebouwen

SAP en Honeywell ontwikkelen samen een platform voor gebouwbeheer dat de efficiëntie en duurzaamheid van gebouwen beter in kaart moet brengen. Het platform brengt operationele en bedrijfsdata samen en ondersteunt zo de besluitvorming van gebouweigenaren en facilitair managers. Daarnaast is het realiseren van kostenbesparing één van de beoogde doelen.

Aan de basis van de oplossing staat het SAP Cloud Platform, in combinatie met de prestatiebeheeromgeving Honeywell Forge. Nu bedrijven langzaamaan weer opstarten en medewerkers terugkeren naar hun werkplek, richten SAP en Honeywell zich als eerste op de vastgoedsector. Beheerders kunnen via een intuïtief dashboard alle verzamelde data in één opslag inzien en daar het gebouwbeheer direct op inrichten, aanpassen en verbeteren.

De nieuwe cloudgebaseerde oplossing biedt eenvoudig toegang tot een breder scala aan relevante vastgoedgegevens, waaronder energieprestatie, veiligheid, onderhoud, huur, belastingen, regelgeving en huurtermijnen. Het platform verzamelt en geeft inzicht in financiële en operationele informatie rondom de verschillende portfolio’s van gebouweigenaren en facilitair managers. De oplossing levert ook bewoners winst op; zij verkleinen hun CO2-voetafdruk, verlagen hun energiekosten en verbeteren hun woonervaring. Een dashboard voorziet eigenaren van realtime KPI’s rondom onder andere duurzaamheidsaspecten en wooncomfort.

Terug naar nieuws overzicht

Tags

Cloud
Cloud