The Future of Business Technology - Leaders of Innovation special staat online

15-06-2020

The Future of Business Technology - Leaders of Innovation special staat online

Dutch IT Channel presenteert met trots de derde editie van The Future of Business Technology / Leaders of Innovation. In deze speciale uitgave, een co-productie van Dutch IT-channel en Executive People, leest u inspirerende interviews met thought leaders op het gebied van innovatie met extra aandacht voor AI. Dit allemaal tot stand gekomen in samenwerking met Rocking Robots van Marco van der Hoeven. Voor een gratis abonnement op Dutch IT-channel Magazine kunt u zich hier aanmelden

Door de onstuitbare opmars van AI en robotics raakt technologie meer dan ooit de hele maatschappij, van mensen en bedrijven tot overheid en zorg. Tegelijk biedt het ongekende kansen om te innoveren. Zo leest u in een interview met Gartner analist Pieter den Hamer hoe AI een partner wordt voor menselijke beslissers. Een ander interessant topic is de delicate kwestie in de relatie tussen mens en machine. In hoeverre vertrouwen mensen robots en AI, en wat betekent dat? Marisa Tschopp, psychologe en AI-onderzoekster bij het Zwitserse Scip AG gaat daar in een interview verder op in.

Verder gaan we in op de onderliggende infrastructuur die AI mogelijk maakt die vooralsnog vaak buiten beschouwing blijft. AI vereist cloud, en clouds met voldoende volwassen AI functies die alleen te vinden zijn bij enkele grote Amerikaanse en Chinese aanbieders zoals Microsoft Azure, Amazon Web Services (AWS), Google Cloud, IBM, Oracle en Alibaba. Michiel Steltman, directeur van de Stichting Digitale Infrastructuur Nederland (DINL) pleit in een interview daarom voor beleid rond cloud, om daadwerkelijk het potentieel van AI voor de Nederlandse economie te benutten.

Uiteraard staan er nog veel meer interessante artikelen in met thought leaders van diverse partijen. Alle artikelen zijn ook te lezen op de speciale Future of Business Technology sectie van onze websites dutchitchannel.nl en executive-people.nl.

Lees alles over The Future of Business Technology

Voor een gratis abonnement op Dutch IT-channel Magazine kunt u zich hier aanmelden

Terug naar nieuws overzicht