IBM koopt cloud security startup Spanugo

16-06-2020 | door: Witold Kepinski

IBM koopt cloud security startup Spanugo

IBM koopt de Amerikaanse cloud security startup Spanugo. IBM wil door deze overname zijn compliance services aanbod vanuit de IBM public cloud verbeteren.

Eind vorig jaar kondigde IBM aan dat het een public cloud voor financiële diensten heeft ontworpen om te helpen voldoen aan de eisen van financiële instellingen voor naleving, beveiliging en veerkracht van regelgeving. Als het eenmaal beschikbaar is, biedt het preventieve en compenserende controles voor regelgevende werkbelasting voor financiële diensten, ondersteuning voor meerdere architecturen en proactieve en geautomatiseerde beveiliging, waarbij gebruik wordt gemaakt van het hoogste niveau van versleutelingscertificering in de branche.

De toevoeging van Spanugo-software zal helpen de beschikbaarheid van een beveiligingscentrum te versnellen waarmee IBM-klanten nalevingsprofielen kunnen definiëren, controles kunnen beheren en, in doorlopende realtime, de naleving in hun hele organisatie kunnen bewaken.

"IBM zet zich in om de meest veilige en open publieke cloud voor bedrijven in de branche te bouwen. Met de acquisitie van Spanugo hebben we een nieuwe grote stap gezet in het verbeteren van IBM's gedifferentieerde mogelijkheden op het gebied van beveiliging en compliance voor onze zakelijke klanten, waaronder die in sterk gereguleerde industrieën", zegt Howard Boville, SVP Cloud bij IBM. "Door de technologie van Spanugo in de public cloud van onze financiële diensten te brengen, kunnen we onze klanten in realtime bewijzen dat ze hieraan voldoen."

IBM blijft investeren in de beveiligingsmogelijkheden van zijn openbare cloud en heeft eerder nieuwe diensten aangekondigd die zijn focus als de leidende veilige en open openbare cloud voor bedrijven versterken. Als onderdeel hiervan heeft IBM een commercieel beschikbare cryptografische technologie voor de cloud geïntroduceerd, genaamd "Keep Your Own Key". Dit geeft bedrijven de mogelijkheid om de controle te behouden over hun eigen coderingssleutels - en de hardwarebeveiligingsmodules die ze beschermen - zodat klanten de enigen zijn die de toegang tot hun gegevens kunnen beheren.

 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud