Witold Kepinski - 17 juni 2020

Microsoft verhoogt security standaard voor nieuwe grote release Windows Server

Microsoft verhoogt security standaard voor nieuwe grote release Windows Server image

Microsoft verhoogt de security standaard voor de nieuwe grote release van Windows Server. Microsoft heeft aangekondigd dat in de nieuwe Windows Server TPM 2.0 en Secure Boot moeten bevatten die altijd standaard zijn ingeschakeld.

Serverbeveiliging en platformintegriteit zijn essentiële vereisten in de huidige datacenter-, edge- en cloudomgevingen, aldus Microsoft. "Veel Windows Server-klanten vertrouwden op ingebouwde beveiligingsmogelijkheden zoals Secure Boot en BitLocker om hun infrastructuur te beschermen. Deze mogelijkheden worden verbeterd in combinatie met de juiste onderliggende serverhardware zoals Trusted Platform Module (TPM) of adequate ondersteuning voor Unified Extensible Firmware Interface (UEFI). Hoewel ze alomtegenwoordig zijn op x64-servers, zijn deze hardwaremogelijkheden optioneel op servers die vandaag worden verzonden", zo meldt Microsoft in een blog.

In de volgende grote release zal Microsoft de beveiligingsstandaard voor hardwarecertificering voor Windows Server verhogen om deze mogelijkheden standaard op te nemen. "Deze wijziging geeft klanten meer vertrouwen dat ze Windows Server implementeren op platforms die de platformintegriteit maximaliseren zonder hun RFP-proces te hoeven wijzigen. Voor de nieuwe Windows Server-certificering moet TPM 2.0 standaard zijn geïnstalleerd en ingeschakeld. Voor systemen waarop de volgende grote Windows Server vooraf is geïnstalleerd, is Secure Boot standaard ingeschakeld. Deze vereisten zijn van toepassing op servers waarop Windows Server wordt uitgevoerd, inclusief bare metal, virtuele machines (gasten) die draaien op Hyper-V of op hypervisors van derden die zijn goedgekeurd via het Server Virtualization Validation Program (SVVP)", aldus Microsoft.

Deze wijzigingen zullen de ingebouwde beveiliging bij de volgende grote Windows Server-release verbeteren en automatiseren aldus Microsoft.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!