Pegasystems: Low-code verkleint kloof tussen business en IT

Derk-Jan Brand

22-06-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Pegasystems: Low-code verkleint kloof tussen business en IT

Low-code applicatieontwikkeling groeit al jarenlang aan populariteit. Derk-Jan Brand, de Vice President and Managing Director Benelux & Nordics van Pegasystems, kortweg Pega, verwacht dat die trend zich door zal zetten. Het zorgt volgens hem voor een kleinere kloof tussen business en IT. In een recent interview met Dutch IT-channel gaat hij daar dieper op in.

Vanwege de continu veranderende omstandigheden moet applicatieontwikkeling niet in beton zijn gegoten, betoogt Brand. En daarom gelooft hij in low-code applicatieontwikkeling. “De adoptie daarvan helpt organisaties om snel en innovatief te reageren op de kansen die ze zien.” Dat kan en moet volgens hem ook bijdragen aan het verkleinen van de kloof tussen business en IT. “Het laten samenwerken van business en IT zit al sinds ons ontstaan, 35 jaar geleden, in het DNA. Het gaat er volgens ons vandaag de dag om dat organisaties een business-architectuur hebben die klaar is voor de toekomst. Architectuur wordt vaak gezien als iets aan de IT-kant, maar juist de business lay-out moet een leidende rol hebben. Want zo betrek je de businessmensen bij het grotere plaatje. Zij hebben een rol bij de dagelijkse activiteiten van het bedrijf.”

Met low-code applicatieontwikkeling kan de business-kant zijn kennis ook echt inbrengen en dat helpt bij het dichten van de kloof, zo stelt Brand. “Het kan bedrijven ook helpen om veel beter in te blijven spelen op de snel veranderende marktomstandigheden. Je hebt veel minder te maken met lange ontwikkeltrajecten. Daarom wordt al onze software via low-code principes geïmplementeerd.”

Lees het volledige artikel 

Terug naar nieuws overzicht

Tags

applicatie