The DOC helpt Hendrix Genetics aan nieuw platform

Guido Leduc

The DOC helpt Hendrix Genetics aan nieuw platform

Jos Hoogers

22-06-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

The DOC helpt Hendrix Genetics aan nieuw platform

Solutions provider The DOC zit middenin een mooi project bij Hendrix Genetics, een prominent animal breeding-, genetics- en technologiebedrijf, opererend in 25 landen met 3500 medewerkers. Dat krijgt een nieuw platform. In een recent interview met Dutch IT-channel vertellen beide bedrijven daarover.

Francesco Angeloni, Breeding IT Manager van Hendrix Genetics, geeft aan dat het platform het hart van het bedrijf is. “Daarmee kunnen we het verschil maken.” Maar de omgeving is verouderd. “Het aantal gebruikers is snel gegroeid en daarmee ook de hoeveelheid data. Daardoor zijn de stabiliteit en de prestaties niet zoals we ze zouden willen hebben. De berekeningen duurden gewoon te lang en daardoor kunnen onze mensen hun werk minder goed doen.”

Dus koos Hendrix Genetics voor een nieuw platform: een private cloud-oplossing met een koppeling naar de public cloud. Het draait in Eindhoven, in het enige Nederlandse level 4-datacenter dat onder Europese regelgeving valt. Angeloni: “We zitten nog middenin de transitie, maar we zien nu al dat de prestaties enorm verbeteren. Het is grofweg 25 procent sneller. Met allemaal nieuwe hardware kan het niet anders dan dat ook de stabiliteit straks veel beter is.” Dat laatste is heel belangrijk. “Nu zijn we binnen ons bedrijf veel tijd kwijt met het oplossen van problemen op het platform. Dat willen we niet, want we willen die tijd kunnen besteden aan softwareontwikkeling. Straks ligt het beheer bij The DOC en kunnen wij onze focus verleggen.”

Lees het volledige artikel 

Terug naar nieuws overzicht
Cloud