Google Cloud Filestore High Scale biedt storage voor high performance workloads

18-06-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Google Cloud Filestore High Scale biedt storage voor high performance workloads

Google Cloud Platform (GCP) introduceert een betaversie van Cloud Filestore High Scale, een storage toepassing voor high performance workloads zo meldt de leverancier op zijn website.

Google Cloud biedt hiermee meer tools aan die high-performance computing (HPC) mogelijk maken in veel industrieën, waaronder voor COVID-19 therapeutisch onderzoek. "Met krachtige technologie kunnen wetenschappers en onderzoekers nog sneller werken, zonder technische belemmeringen, om mensen over de hele wereld te helpen. Een van de cruciale enablers van HPC is bestandsopslag, en we zijn verheugd de bèta-lancering van Filestore High Scale aan te kondigen, de volgende stap in de evolutie van het bestandsopslagproduct van Google, dat de schaalbare bestandsopslagcapaciteit van Elastifile omvat", zo meldt Google Cloud.

Google heeft de acquisitie van Elastifile in augustus 2019 voltooid en het bedrijf heeft de technologie in Filestore geïntegreerd om zowel schaal als prestaties toe te voegen en het voor gerbuikers gemakkelijker te maken om workloads naar de cloud te verplaatsen. "De nieuwe Filestore High Scale-laag voegt de mogelijkheid toe om eenvoudig gedeelde bestandssystemen te implementeren die kunnen worden opgeschaald tot honderdduizenden IOPS, tientallen GB / s aan doorvoer en honderden TB's. Of het nu gaat om het migreren van traditionele applicaties, het moderniseren van bestaande applicaties met Kubernetes of het schalen om te voldoen aan de prestatie-eisen van grote rekenwerklasten, Filestore kan nu deze uitdagingen aan", aldus Google.

Lees meer hier.

Terug naar nieuws overzicht