Witold Kepinski - 22 juni 2020

Fortino Capital Partners investeert in Sigma Conso

Fortino Capital Partners, een in de Benelux gevestigde groei-investeerder in software, investeert in Sigma Conso, een snelgroeiende leverancier van Corporate Performance Management-software. Sigma Conso, met hoofdkantoor in Brussel, heeft meer dan veertig werknemers in dienst en heeft lokale kantoren in West-Europa en Azië. Samen bedienen die kantoren meer dan zeshonderd klanten over de hele wereld.

Aanvankelijk richtte Sigma Conso zich op consolidatiesoftware, maar tegenwoordig komt het tegemoet aan alle behoeften van de CFO op het vlak van Corporate Performance Management. Naast het softwareaanbod onderscheidt Sigma Conso zich door middel van zijn diepgaande financiële expertise en opleidingen en adviesdiensten. Sigma Conso helpt klanten om financiële transparantie te bieden, iets dat meer dan ooit noodzakelijk is in deze tijden van COVID-19.

In 2006 kwam Dominique Galloy aan boord als CEO en aandeelhouder. In de afgelopen veertien jaar heeft Galloy samen met zijn team Sigma Conso laten groeien tot een internationaal toonaangevend softwarebedrijf. Fortino Capital erkent de leidende rol van Sigma Conso in de Corporate Performance Management-markt en de referenties die het team heeft opgebouwd.

Bovendien is financiële software een kernsegment voor Fortino Capital als B2B-software-investeerder. Het bedrijf investeert, samen met het management, in Sigma Conso om het verder te laten groeien en internationaal uit te breiden. Dit is de twintigste B2B-software-investering van Fortino Capital, en de zesde platforminvestering in zijn Growth Private Equity Fund I.

Dominique Galloy, CEO van Sigma Conso: "In de afgelopen twee decennia zijn we een Europese speler geworden door onze klanten te voorzien van excellente software en diepgaande expertise. Samen met Fortino Capital, een expert in B2B-software, zijn we nu klaar voor een versnelde groeifase. Ik ben persoonlijk erg enthousiast over de vooruitzichten van het bedrijf. Met de steun van Fortino Capital kunnen we de superieure dienstverlening aan onze klanten voortzetten.”

Filip Van Innis, Investment Director van Fortino Capital: "We zijn onder de indruk van Sigma Conso’s traject van de afgelopen jaren. Bovendien is Sigma Conso een bedrijf dat volledig in lijn is met de investeringsstrategie van ons Groeifonds, namelijk bedrijfskritische software in een groeiende markt. We zijn dan ook verheugd Dominique en zijn team te kunnen ondersteunen in hun verdere ontwikkeling. Daarnaast zijn we trots om Patrick Van Deven te mogen verwelkomen als voorzitter van de raad van bestuur. Patrick is een doorgewinterde software-executive die carrière heeft gemaakt bij zowel SAS als SAP.”

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!