Microsoft neemt IoT security specialist CyberX over

23-06-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Microsoft neemt IoT security specialist CyberX over

Microsoft neemt voor een onbekend bedrag CyberX over om de IoT-implementaties van klanten te versnellen en te beveiligen.

IoT biedt volgens Microsoft bedrijven een doorbraak in elke branche, van productie tot energie, landbouw, onroerend goed, gezondheidszorg en meer. IoT biedt realtime inzicht in activa, waardoor bedrijven hun operationele kosten, ongeplande stilstand en onnodig onderhoud kunnen verminderen, aldus Microsoft.

Hoewel de voordelen van IoT goed ingeburgerd en aanzienlijk zijn, is het beveiligen van IoT-apparaten een van de grootste hindernissen voor klanten - zowel voor nieuwe digitaliseringsinitiatieven als voor legacy Operational Technology en industriële controlesysteemomgevingen aldus Microsoft.

Microsoft kondigde eerder 5 miljard dollar te investeren in IoT voor het streven naar een vertrouwde, eenvoudig te gebruiken platform voor klanten en partners naar de aangesloten oplossingen te bouwen.

Microsoft biedt al meerlaagse IoT-beveiliging en IoT-beveiligingsmonitoring in Azure, die door duizenden klanten in productie wordt gebruikt en het veilig configureren van IoT-apparaten mogelijk heeft gemaakt. En hoewel het veilig configureren van IoT-apparaten mogelijk is, is het volgens Microsoft de missie om IoT te vereenvoudigen en het beveiligen van IoT-apparaten eenvoudig te make .

Terug naar nieuws overzicht