Wouter Hoeffnagel - 24 juni 2020

Twitter test audiotweets

Twitter test een functie voor audiotweets. Met de geluidsgebaseerde tweets wil Twitter naar eigen zeggen een 'meer menselijke touch' toevoegen aan de manier waarop Twitter wordt gebruikt.

De test is aangekondigd in een blogpost. "Door de jaren heen hebben foto's, video's, GIF-bestanden en extra karakters je de mogelijkheid geboden je eigen flair en persoonlijkheid aan gesprekken toe te voegen. Soms zijn 280 karakters echter niet genoeg en gaan conversationele nuances verloren. Vanaf vandaag testen we daarom een nieuwe feature die een meer menselijke touch toevoegt aan de manier waarop we Twitter gebruiken: je eigen stem", schrijven Staff Product Designer Maya Patterson en Senior Software Engineer Rémy Bourgoin van Twitter.

De functie is vooralsnog alleen beschikbaar voor een select aantal iOS-gebruikers. Zij kunnen een audiotweet opnemen door een nieuwe tweet te maken en een nieuw icoon te klikken. Hierop verschijnt een opnameknop, waarmee gebruikers hun eigen stem kunnen opnemen. Een audiotweet is maximaal 140 seconden lang. Is dit limiet bereikt? Dan verdeelt Twitter de boodschap automatisch over meerdere audiotweets.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!