Nieuwe cloud services voor gegevensbescherming via HPE GreenLake

24-06-2020 | door: Witold Kepinski

Nieuwe cloud services voor gegevensbescherming via HPE GreenLake

HPE introduceert nieuwe cloudservices voor gegevensbescherming via HPE GreenLake, waardoor naadloos gegevensherstel mogelijk wordt, zodat IT-specialisten deze on-premises, aan de edge of in de public cloud kunnen gebruiken aldus het tech bedrijf.

Deze nieuwe services zijn ontworpen om te voldoen aan steeds veeleisende SLA's binnen een spectrum van herstelpuntdoelstellingen (RPO's) en hersteltijddoelstellingen (RTO's) waar naleving en behoud essentieel zijn. Van snel herstel tot langdurige bewaring, gegevensbescherming via HPE GreenLake maakt het maken van back-ups en het herstellen van gegevens moeiteloos en geautomatiseerd door middel van een simpele point-and-click-ervaring. Klanten hebben de flexibiliteit om hun gegevensbescherming te moderniseren en elke SLA in de juiste fase van de gegevenslevenscyclus tegen de juiste kosten te voldoen, aldus HPE.

Snel herstel ter plaatse

Voor workloads die snel herstel vereisen, levert HPE backup as-a-service via on-premise databeschermingsoplossing, HPE StoreOnce. Klanten krijgen snel herstel met cloudconsumptie en elastische schaling in een vooraf geconfigureerd systeem. Via HPE GreenLake implementeren klanten Cloud Services for Local Data Protection met HPE StoreOnce on-premises. Het pay-as-you-protect cloudmodel maakt het volgens HPE eenvoudig om on-demand te bestellen, te bewaken en te schalen, en de gebruiker betaalt voor verbruik op basis van gebruik. HPE StoreOnce heeft een diepe integratie met een ecosysteem van ISV-partners, wat klanten de flexibiliteit biedt om hun favoriete back-upsoftware te implementeren voor edge-to-core workloads.
Gegevensbescherming uitbreiden naar de cloud

Om gegevensbescherming in de cloud te moderniseren, introduceren HPE Cloud Volumes Backup , een nieuwe zakelijke cloudback-upservice , die een eenvoudige, efficiënte en flexibele manier biedt om back-upgegevens op te slaan. Met deze on-demand service kunnen klanten naadloos back-uppen naar de cloud vanuit alle HPE of niet-HPE primaire storage-arrays.

Klanten kunnen de opslagcapaciteit binnen enkele minuten verhogen en deze met slechts een paar klikken naar bestaande gegevensworkflows leiden. Geautomatiseerd back-upbeleid elimineert de noodzaak om de fysieke of virtuele infrastructuur te initialiseren, configureren, beheren of afstemmen. De zakelijke cloudservice breekt ook de silo's van een typische implementatie van een cloudback-up af. HPE Cloud Volumes Backup verenigt back-upgegevens in de cloud en verwijdert massafragmentatie met open ondersteuning voor elke primaire opslagarray en alle gegevensbeschermingssoftware zoals Veeam, Commvault, Veritas NetBackup, MicroFocus en anderen.

"Al meer dan tien jaar vertrouwen onze klanten op HPE en Veeam om hun gegevens overal met flexibele oplossingen te beschermen", zegt Danny Allan, CTO bij Veeam. "We zijn verheugd om onze klanten meer keuzes te bieden voor het gebruik van een mix van efficiënte en schaalbare HPE StoreOnce-apparaten op locatie en on-demand cloudservices van HPE Cloud Volumes Backup."

"Commvault en HPE zetten zich in voor onze strategische wereldwijde alliantie en bieden klanten geïntegreerde oplossingen die hun kritieke gegevens helpen beschermen en de veerkracht van het bedrijf verbeteren", zegt Ranga Rajagopalan, Vice President, Product Management bij Commvault.

De nieuwe dienst voor gegevensbescherming elimineert de complexiteit door klanten te bevrijden van de dagelijkse rompslomp en operationele kosten van back-upinfrastructuur met op consumptie gebaseerde prijzen en efficiënte datamobiliteit. En het is flexibel. Klanten kunnen workloads op locatie herstellen of gemakkelijk gebruikmaken van de openbare cloud voor meerdere use-cases, zoals testen / ontwikkelen, rapporteren en analyseren, waardoor ze back-upgegevens kunnen omzetten in een bedrijfsmiddel.

HPE Cloud Volumes Backup functies hoogtepunten:

Uniforme back-up in de cloud : biedt klanten de mogelijkheid om massafragmentatie te voorkomen met open ondersteuning voor HPE- en niet-HPE-opslag en alle gegevensbeschermingssoftware en -toepassingen.

Activering van back-upgegevens : hiermee kunnen klanten eenvoudig en moeiteloos secundaire gegevens activeren en hergebruiken voor testen / ontwikkelen en analyseren in meerdere openbare clouds om inzichten te verkrijgen.

Geen kosten voor uitgaand verkeer: geen kosten om gegevens uit de cloud te herstellen, in tegenstelling tot andere cloudserviceproviders.

Open cloud-ecosysteem : geen cloud-lock-in, waardoor klanten de flexibiliteit hebben om on-premises of in de openbare cloud te herstellen.

Veerkrachtige bescherming tegen cyberaanvallen : Maakt back- upafbeeldingen onzichtbaar en ontoegankelijk voor ransomware, zorgt voor gegevensintegriteit en maakt herstel mogelijk in geval van een aanval.

Snellere back-up en herstel: Vermindert de tijd, kosten en netwerkbandbreedte voor back-up en herstel van de cloud met 20x als gevolg van efficiënte bronontdubbeling, tracking van wijzigingsblokken en geavanceerde compressie.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud