Wouter Hoeffnagel - 24 juni 2020

Twitter plaatst opnieuw waarschuwing bij tweet van Trump

Twitter plaatst opnieuw een waarschuwing bij een tweet van de Amerikaanse president Donald Trump. De tweet zou beledigende gedrag bevatten, wat in strijd is met de regels van Twitter.

Het gewraakte bericht van de Amerikaanse president is gericht op personen die streven naar een 'autonome zone' in de Amerikaanse hoofdstad Washington. Trump waarschuwt dat zij met 'grote kracht' ontvangen zullen worden. Twitter stelt dat deze tweet in strijd is met de regels en voorziet het bericht daarom van een waarschuwing over beledigend gedrag.

Het is niet voor het eerst dat Twitter een bericht van de Amerikaanse president van een waarschuwing voorziet. Onlangs deed het bedrijf dit onder meer ook bij een video met de titel 'Doodsbange peuter rent weg voor racistische baby', die door Twitter werd voorzien van het label 'Gemanipuleerde media'. In reactie op protesten en rellen rondom de dood van George Floyd dreigde Trump daarnaast met geweld tegen relschoppers die tot plunderingen overgingen. Twitter voorzag dit bericht eveneens van een waarschuwing.

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!