HPE breidt voor business partners as-as-service aanbod uit

Paul Hunter, HPE Worldwide Head of Partner Sales

25-06-2020 | door: Witold Kepinski

HPE breidt voor business partners as-as-service aanbod uit

Hewlett Packard Enterprise (HPE) kondigt een aantal ‘as-a-Service’-producten en -initiatieven aan. Met deze producten en initiatieven helpt HPE business partners via clouddiensten en een softwareplatform met het uitbreiden van omzetmogelijkheden, het versnellen van leveringen en het versterken van klantrelaties.

De nieuwe clouddiensten en softwareproducten zijn geschikt voor edge, datacenter en co-locatiefaciliteiten en stimuleren snelheid en innovatie bij klanten. Ook kondigt HPE plannen aan om partners te integreren in HPE GreenLake Central. Daarmee stimuleert HPE de onderlinge samenwerking, wat een impuls moet geven aan de verkoop van ‘as-a-Service’-diensten. Tot slot maakt HPE updates bekend aan de HPE Pro Series-programma’s. Deze programma’s helpen partners de expertise op te doen om HPE-producten te verkopen.

HPE GreenLake wordt door meer dan 700 HPE-partners actief verkocht. In het afgelopen jaar was er een toename van maar liefst 47 procent zichtbaar in de verkoop via partners. HPE GreenLake is voor klanten van HPE-partners steeds meer een essentiële service om digitale transformatie te kunnen bewerkstelligen. Daarnaast biedt Greenlake een belangrijke inkomstenbron voor partners. Het HPE GreenLake for Partners-programma is een van de meest competitieve programma’s in de markt, met de hoogste kortingen. Het biedt partners bovendien de mogelijkheid om eigen diensten aan de service toe te voegen, aldus HPE. 

“We hebben een ijzersterke partnercommunity waarmee klanten daadwerkelijk hun business sneller en innovatiever transformeren”, aldus Paul Hunter (foto), HPE Worldwide Head of Partner Sales. “Onze partners spelen een belangrijke rol in de vormgeving en uitvoering van onze strategie om een edge-to-cloud Platform-as-a-servicebedrijf te worden. De clouddiensten die vandaag beschikbaar komen geven partners meer verkoopmogelijkheden en helpen ze onze gezamenlijke klanten van dienst te zijn. Bovendien zijn er vanwege HPE GreenLake betere schaalmogelijkheden.”

Snellere levering van HPE GreenLake

In het afgelopen jaar heeft HPE een pilot uitgevoerd waarbinnen partners te maken kregen met een gestandaardiseerde en vereenvoudigde versie van HPE GreenLake. Hierbij ging extra aandacht uit naar klanten die qua grootte van de organisatie in het middensegment vallen en klanten die veel impact ondervonden van de COVID-19-pandemie.

Op basis van partner- en klantfeedback biedt de nieuwe generatie HPE GreenLake-clouddiensten nu een versnelde levering voor partners en hun klanten. Partners kunnen door een soepelere levering adequater op klantvragen reageren. Door voorgeïntegreerde bouwstenen zijn de nieuwe clouddiensten beschikbaar in kleine, medium en grote configuraties die ook nog eens eenvoudig te schalen zijn. Met deze gestandaardiseerde en oplossingsgerichte aanpak kunnen partners services beter afstemmen en snel in rekening brengen bij klanten.

Nieuwe clouddiensten voor gedistribueerde omgevingen

Partners bieden klanten nieuwe clouddiensten aan via een catalogus op HPE GreenLake Central. Deze services kunnen allemaal geïmplementeerd worden in de omgeving van de klant. Het gaat om clouddiensten voor bijvoorbeeld containers, virtuele machines, storage, compute, databescherming en networking.

Samenwerkingsmogelijkheden met HPE GreenLake Central

HPE GreenLake Central is een geavanceerd softwareplatform dat klanten voor alle applicaties en data een consistente cloudervaring biedt. Dit verloopt via een console die de hele hybride IT-omgeving uitvoert, beheert en optimaliseert. Het platform voorziet gebruikers van de meest recente informatie over kosten, capaciteit en de status van HPE GreenLake-clouddiensten via een eenvoudig ‘point-and-click’-interface. HPE integreert momenteel partners end-to-end in HPE GreenLake Central en in 2021 krijgen partners hun eigen toegang tot het platform. Daarbinnen vinden ze een overzicht van klantdata en informatie waardoor ze eenvoudig additionele HPE Greenlake-clouddiensten kunnen verkopen.

Twee nieuwe diensten in HPE GreenLake for Partners-programma

Partners kunnen nu via het HPE GreenLake for Partners Programma de volgende HPE GreenLake cloudservices verkopen:

HPE GreenLake Expanded Storage Partner Ecoystem. Om klanten beter te ondersteunen in hun digitale transformatie kunnen partners hen via HPE GreenLake verschillende keuze- en consumptiemogelijkheden bieden. Naast de geconvergeerde datamanagementdienst van Cohesity en de moderne filestorage-diensten van Qumulo, worden nu ook de schaalbare objectstorage met Scality RING en de consumptiegebaseerde databescherming van Veeam aangeboden via HPE GreenLake.

Met de mogelijkheid om HPE GreenLake Management Services aan klanten te verkopen helpt HPE partners in de transitie van value-added reseller (VAR) naar managed service provider (MSP). Dit brengt nieuwe terugkerende inkomstenstromen met zich mee. De services suite kan worden toegevoegd aan HPE GreenLake en helpt bij het beheren, opereren en optimaliseren van de infrastructuur als aanvulling op apps en workloads in gespecialiseerde omgevingen als SAP HANA of Hadoop.

“HPE GreenLake geeft ons 100% uptime en het voorspelbare prijsmodel helpt ons nu al om kosten te besparen”, aldus Ed Hildreth, Manager van IT Distributed Systems bij Mohawk Valley Health System. “Met dank aan de cloudachtige ervaring was het mogelijk om snel als antwoord op de COVID-19-pandemie nieuwe functies en resources te activeren. Dit was voor ons eenvoudig en zonder vertraging uit te rollen. We zijn enorm blij met HPE GreenLake en nemen ons ook zeker voor om bij nieuwe ziekenhuizen in ons zorgsysteem weer gebruik te maken van dit model.”

Gepersonaliseerde ontwikkelmogelijkheden in HPE Pro Series
HPE investeert continu in resources om partners te helpen bij hun visie op technologie om daarmee een dynamischere klantervaring te bieden. Sinds de lancering van de HPE Pro Series groeit de HPE Tech Pro-community met meer dan 50% per kwartaal en meer dan 60.000 partners bezoeken Seismic maandelijks. HPE wil partners dezelfde gepersonaliseerde ontwikkelmogelijkheden bieden als haar eigen salesteams. Daarnaast biedt HPE hen ook dezelfde forums met specialisten die partners helpen om zichzelf in expertises te onderscheiden.

Containercompetenties in HPE Partner Ready-programma
Ook kondigt HPE significante verbeteringen aan voor de drie ‘Pro’-programma’s. Steeds meer organisaties investeren in containers als onderdeel van hun strategie voor digitale transformatie. HPE biedt nieuwe ontwikkelmogelijkheden voor partners om skills op te doen die gerelateerd zijn aan containers. Container- en softwarecompetenties worden geïntegreerd in het HPE Partner Ready-programma en HPE breidt de content uit op het HPE Ezmeral Container Platform. Daarmee is de content beschikbaar via HPE Sales Pro en HPE Tech Pro.

Uitbreidingen aan HPE Pro Series

HPE Sales Pro biedt mogelijkheden om salesprofessionals van HPE en partners te verbinden voor innovatieve training en ontwikkeling. HPE Sales Pro maakt het eenvoudig om nieuwe trainingsmodules te vinden, zoals video's, podcasts, gamification en videotools. Daarmee bereiden salesprofessionals pitches voor en kunnen ze hun prestaties beter beoordelen. Salesprofessionals kunnen aangepaste ontwikkelmodules bouwen, toegespitst op rollen en niveaus, snel en eenvoudig skills verbeteren en het uitbreiden van het kennisniveau van het HPE-portfolio. Ze kunnen daarmee een resultaatgerichte verkoopaanpak hanteren.

HPE Tech Pro is uitgebreid met met mogelijkheden voor continu leren en introduceert met de lancering van de specifieke SMB portal nieuwe segment-georiënteerde content. De SMB portal biedt een virtuele ervaring waarbinnen partners examens afnemen en zichzelf met flinke kortingen of zelfs gratis kunnen certificeren. Daarnaast biedt het platform mogelijkheden om nieuwe competenties te leren voor solution selling. De community biedt nu een gelokaliseerd portaal in 13 talen.

HPE Marketing Pro, voorheen ook wel bekend als het HPE Partner Ready Digital Marketing Programma, kent op maat gemaakte content en programma’s om partners te helpen bij het verbeteren van hun marketingeffectiviteit en de businessgroei met HPE. Het HPE Marketing Pro Learning Center is nu beschikbaar in zeven talen en beschikt over een accreditatiemogelijkheid.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud