Wouter Hoeffnagel - 25 juni 2020

Red Hat vernieuwt Ansible Automation-portfolio

Red Hat vernieuwt Ansible Automation-portfolio image

Red Hat, leverancier van opensourceoplossingen, vernieuwt zijn Ansible Automation-portfolio. De nieuwste versie van Red Hat Ansible Automation Platform en nieuwe Red Hat Certified Ansible Content Collections zijn beide beschikbaar op Automation Hub. Red Hat Ansible Automation Platform helpt bedrijven meer te automatiseren, hun productiviteit te verhogen en de samenwerking tussen team te bevorderen. De nieuwe Ansible Content Collections, maakt deel uit van de laatste release van het platform en helpt bedrijven aan de meest actuele automatiseringscontent.

Een nieuw rapport van Forrester Research vermeld dat, “Uw intelligente automatiserings-roadmap en volwassenheid zal u een winnaar (of een verliezer) maken”. In het licht van de verschuivende wereldwijde dynamiek is automatisering een IT-prioriteit geworden en beoogt bedrijven sneller en efficiënter te laten opereren. Om het meeste uit automatisering te halen, hebben IT-teams echter meer nodig dan alleen een automatiserings-tool. Ze vereisen slimmere, betrouwbaardere automatiseringstechnologieën.

Automatisering versnellen

Red Hat Ansible Automation Platform helpt bedrijven om hun automatisering te versnellen door middel van de nieuwste Ansible-innovaties en -technologie, inclusief de beveiligingsfuncties die nodig zijn voor productie-workloads. Naast Ansible Content Collections bevat de nieuwste versie van het Red Hat Ansible Automation Platform ook Ansible Tower 3.7, een catalogus met automatiseringsdiensten en updates van Automation Analytics.
Ansible-automatiseringsinnovaties

Naarmate de eisen aan automatisering evolueren, moeten organisaties hun automatiseringsmogelijkheden sneller en veiliger kunnen uitbreiden. De Ansible Content Collections is in de herfst van 2019 voor het eerst aangekondigd met het Red Hat Ansible Automation Platform en biedt een continu bijgewerkte set van gecureerde automatiseringscontent, die de time to value kan verkorten. Het is mogelijk Ansible-content op grote schaal te hergebruiken, waardoor de efficiëntie voor onderhoud en gebruik eveneens verbeterd kan worden.

Nieuwe collecties

Met de introductie van Ansible Content Collections, publiceert Red Hat 17 nieuwe Collecties die allemaal geschreven en ondersteund worden door Red Hat. Collecties zijn beschikbaar voor vele populaire netwerk-, beveiligings- en cloudpartners, waaronder AWS, Arista, Cisco, IBM, Juniper, Splunk, VyOS-platforms. De wetenschap dat deze Collections getest zijn en ondersteund worden door Red Hat, helpt organisaties om automatisering met meer vertrouwen in te zetten. Collections worden asynchroon gepubliceerd van Ansible-productreleases, waardoor organisaties direct toegang krijgen tot de nieuwste Collections wanneer deze beschikbaar komen. Inmiddels zijn er 49 gecertificeerde Collections beschikbaar bij Red Hat en partners in de Automation Hub.

Een volledige lijst van ondersteunde en gecertificeerde Ansible Content Collections is te vinden op cloud.redhat.com.

Diepere integratie met Red Hat-beheerportfolio

Ansible Content Collections helpt bij de verdere integratie van de beheerproducten van Red Hat. Nieuwe Collecties zijn beschikbaar voor:

  • Ansible Tower Content Collection stelt organisaties in staat hun Ansible Tower-omgevingen op schaal te configureren, beheren en gebruiken. Met deze Collection kunnen gebruikers inventarissen, referenties en Ansible Tower job templates aanmaken en wijzigen, en Ansible Tower jobs starten en monitoren.
  • Red Hat Insights Content Collection helpt organisaties met het automatiseren van handmatige taken met behulp van de Red Hat Insights API. Deze veelvoorkomende taken omvatten installatie en registratie van Red Hat Insights-clients, het uitvoeren van Ansible Playbooks voor herstel en - door integratie met Ansible Tower - het automatiseren van compliance-activiteiten en het fungeren als een dynamische inventarisatiebron.
  • Red Hat Satellite Content Collection helpt organisaties om handmatige taken te automatiseren door gebruik te maken van de Red Hat Satellite API. Gebruikers kunnen een Satellite-omgeving van begin tot eind bouwen en configureren, waardoor volledig end-to-end beheer van Red Hat Satellite via Ansible mogelijk is.

Meer intelligentie en gebruiksgemak

Naast Ansible Content Collections bevat de nieuwste release van Red Hat Ansible Automation Platform nieuwe functies en verbeteringen die automatisering vereenvoudigen voor zowel nieuwe als ervaren gebruikers en tegelijkertijd de snelheid en flexibiliteit van Ansible verhogen. Tot de updates behoren:

Red Hat Ansible Tower 3.7 voegt nieuwe mogelijkheden toe waardoor klanten sneller en op grotere schaal kunnen automatiseren. Nieuwe updates elimineren onder andere problemen in de opdrachtverwerking en optimaliseren de verwerking van veelvoorkomende API-query's en een herziening van de communicatieprotocollen van de gebruikersinterface om goede prestaties te behouden.

Automation Analytics automation calculator is een aanvulling op Automation Analytics en stelt gebruikers in staat om de waarde van automatisering in hun organisatie te evalueren en aan te passen. Hiermee kan het rendement van de investering in het verleden, op dit moment en in de toekomst gemeten worden, en het levert real-time gegevens over de effectiviteit, wat helpt om de bredere adoptie van automatisering te bevorderen.

Automation service catalog biedt levenscyclusbeheer voor automatiseringshulpmiddelen, Dit biedt meer inzicht in wat er wordt geautomatiseerd en helpt organisaties om de door hun bedrijf voorgeschreven controles en compliance te handhaven.

Beschikbaarheid

De laatste innovaties die beschikbaar zijn in Red Hat Ansible Automation Platform, inclusief Ansible Content Collections, zijn nu beschikbaar op cloud.redhat.com. Nieuwe Collecties worden doorlopend uitgebracht.

Thomas Anderson, vice president Ansible Automation bij Red Hat: “Om tegemoet te komen aan de veranderende behoeften van organisaties in het licht van de onzekere wereldwijde omstandigheden, zien we dat IT-organisaties hun automatiseringsinspanningen versnellen om sneller te kunnen innoveren en tegelijkertijd de vraag naar arbeidskrachten op afstand te kunnen beheren. De nieuwste versie van Red Hat Ansible Automation Platform helpt om automatiseringsinnovatie verder te laten samensmelten met productiestabiliteit. Daarnaast biedt het biedt organisaties meer vertrouwen dat ze nieuwe automatiseringstechnologieën kunnen toepassen om hun IT-landschap uit te breiden, terwijl ze nog steeds bedrijfskritische omgevingen ondersteunen.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!