FlowFabric maakt Stella met Mendix klaar voor internationale groei
26-06-2020 | door: Redactie

FlowFabric maakt Stella met Mendix klaar voor internationale groei

FlowFabric, expert in ontwikkeling van businessapplicaties, helpt Stella bij het realiseren van de ambitieuze internationale groeidoelstelling om marktleider in Europa te worden. Het volledige applicatielandschap van de fietsfabrikant wordt gemoderniseerd op basis van low-code platform Mendix. De eerstvolgende milestone is de livegang van een geïntegreerd sales en delivery platform in Duitsland voor de merken Stella, Muto en Bike Project. Dit is in navolging van de succesvolle adaptie van het platform in België. Na Duitsland volgen Nederland, Denemarken en tevens Zuid-Europese landen.  
 
Stella ziet de populariteit van e-bikes toenemen. Zeker de laatste maanden neemt het aantal bestellingen van de fietsen een vlucht door het mooie weer, uitgestelde vakanties en de coronacrisis. Mede door de nieuwe vorm van woon-werkverkeer is de verwachting dat de groei doorzet in heel Europa. Zo blijken de Muto e-bikes een uitstekend alternatief voor het openbaar vervoer in en rondom steden in Europa en ook New York. Om de groei te faciliteren is het van belang dat het online en offline verkoopkanaal elkaar versterkt. Hiervoor is een geïntegreerde en flexibele IT-omgeving een vereiste. 

Verkopers ondersteunen

Het sales en delivery platform ondersteunt verkopers tijdens het verkoopgesprek en faciliteert het proces tot en met de levering van de fiets. Ook de aansturing van externe partijen, zoals verzekeraars en distributeurs, is in dit platform geborgd. Vanwege de integratie met het product information management (PIM) en order management systeem (OMS), is alle productinformatie van de ‘fietsfamilies’ en varianten beschikbaar vanuit 1 databron. Het platform verbetert hierdoor zowel de kwaliteit van het advies als het proces van order tot levering.  
 
Ronald van Barneveld, Director IT bij Stella over de samenwerking: “Om de kansen in de markt te verzilveren, was een modernisering van ons applicatielandschap nodig. Dat was duidelijk. Maar hoe dit er precies uit moest komen te zien, daarvoor zochten we een hands-on expert met ervaring in retail. Die vonden we in FlowFabric. Onze sales medewerkers hebben direct geschakeld met het team van FlowFabric. Hierdoor ontstond een geweldige dynamiek, waarbij sales hun wensen duidelijk maakte en FlowFabric gelijk in het Mendix-platform een voorbeeld maakte. Dit maakt dat onze sales-mensen niet kunnen wachten om met de nieuwe applicatie te werken. Daarnaast gaat de ontwikkeling zo snel, dat we nu ook in kunnen spelen op de groeiende vraag naar e-bikes. Met het oog op de 1,5 meter samenleving is de e-bike een mooi alternatief voor de auto of het OV.” 

Partijen vullen elkaar aan

“We zijn blij om bij te mogen dragen aan het verwezenlijken van de internationale groeiambities van Stella”, aldus Rene Tusveld, Business Development Manager bij FlowFabric. “In de samenwerking vullen we elkaar mooi aan. Het is goed te zien dat iedere stap die we zetten een volgende weer makkelijker maakt. Het sales en delivery platform is daar een mooi voorbeeld van. De basis staat en nu is het slechts een kwestie van aanpassen aan de wet- en regelgeving van het volgende land waar het geïmplementeerd wordt. Dankzij de modernisering en optimalisatie van het applicatielandschap wordt Stella almaar flexibeler en wendbaarder. Dat is nodig om de positie als Europese topspeler te verkrijgen en behouden.” 

Terug naar nieuws overzicht
Software