Hitachi en Microsoft sluiten strategische Cloud IoT Industry alliantie

Hitachi en Microsoft sluiten strategische Cloud IoT Industry alliantie

29-06-2020 | door: Witold Kepinski

Hitachi en Microsoft sluiten strategische Cloud IoT Industry alliantie

Hitachi en Microsoft kondigden een meerjarige strategische alliantie aan om de digitale transformatie van de productie- en logistieke industrie in Zuidoost-Azië , Noord-Amerika en Japan te versnellen. De eerste oplossingen zullen in juli 2020 in Thailand beschikbaar komen.

De twee bedrijven zullen samenwerken om te voldoen aan de groeiende vraag naar voorspellend onderhoud en procesautomatisering in afgelegen gebieden en bedrijven te ondersteunen bij het aanpakken van de uitdagingen die de COVID-19-pandemie met zich meebrengt. Hitachi zal zijn oplossingen, zoals Lumada, en zijn IoT-ready industriële controllers HX Series, integreren met het Microsoft cloud platform, waarbij gebruik wordt gemaakt van Azure, Dynamics 365 en Microsoft 365 om bedrijven te helpen hun productiviteit en operationele efficiëntie te verhogen. Lumada biedt geavanceerde digitale oplossingen, services en technologieën om gegevens om te zetten in inzichten om digitale innovatie te stimuleren.

Hitachi en Microsoft zullen ook samenwerken om vaardigheidsinitiatieven te ondersteunen die bedrijven in staat stellen hun digitale mogelijkheden te vergroten en nieuwe zakelijke kansen te ontsluiten.

In de toekomst is Hitachi van plan de uitrol uit te breiden naar Noord-Amerika en Japan. Microsoft en Hitachi zijn van plan de samenwerking uit te breiden naar andere industrieën. Hitachi en Microsoft zullen ook de mogelijkheden onderzoeken om Lumada en Azure te integreren in een branchegegevensplatform om toegevoegde waarde te leveren aan wederzijdse klanten.

"We zijn verheugd om onze samenwerking met Microsoft uit te breiden en onze excellentie op het gebied van OT, IT en producten te combineren om productie- en logistieke bedrijven digitale oplossingen te bieden. We gebruiken Lumada om totaal naadloze oplossingen te bieden om uitdagingen op te lossen door cyberspaces met fysieke ruimtes te verbinden. Door deze samenwerking Met Microsoft kunnen we de digitale transformatie van onze klanten versnellen en sociale, ecologische en economische waarde blijven leveren ", aldus Jun Abe , Vice President en Executive Officer, CEO van Industry & Distribution Business Unit bij Hitachi.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud