Witold Kepinski - 27 juni 2020

Salesforce sluit partnership en doet flinke investering in Tanium

Salesforce sluit partnership en doet flinke investering in Tanium image

Tanium, leverancier van unified endpoint management en beveiliging ontwikkeld voor veeleisende IT-omgevingen, kondigt een strategische samenwerking met Salesforce aan. Het partnership wordt ondersteund door een nieuwe investeringsronde, met strategische investering door Salesforce Ventures om servicemanagement voor werknemers te herzien. Deze investering brengt Tanium’s waardering op 9 miljard dollar en wordt gebruikt om de samenwerking te versnellen en Tanium’s marktleiderschap in unified endpoint management en security te versterken.

In de laatste paar maanden heeft er een verschuiving plaatsgevonden in de manier waarop organisaties en hun werknemers werken. In deze nieuwe digitale, work-from-anywhere wereld heeft een explosie van onbeheerde endpoints, toenemende cyberaanvallen en overweldigde VPN’s IT-teams tot het uiterste gedreven. Nu meer dan ooit hebben organisaties effectieve employee service-oplossingen nodig die hen in staat stellen de productiviteit van werknemers te verbeteren en risico’s te verlagen aldus Tanium.

Tanium’s data-, unified endpoint management- en security-mogelijkheden, in samenwerking met Salesforce’s robuuste ontwikkelplatform, workflow-mogelijkheden en third-party ecosysteem, ondersteunen een nieuwe manier van servicemanagement voor werknemers in een wereld waarin we steeds meer op afstand werken. Binnen deze samenwerking zet Salesforce de kracht van het Tanium-platform in om IT-teams uitgebreide zichtbaarheid en controle van de endpoints van hun medewerkers te geven zo meldt Tanium.

“Met de verplaatsing naar een volledig digitale, work-from-anywhere wereld waarin werknemers via hun persoonlijke internetverbinding connectie maken met het bedrijfsnetwerk, is het nog belangrijker dat IT kan garanderen dat de apparaten van werknemers veilig, gepatched, geüpdatet en compliant zijn”, zegt Sarah Franklin, EVP en GM, Platform, Trailhead en AppExchange bij Salesforce. “Organisaties moeten investeren in de juiste IT-infrastructuur om te garanderen dat hun technologische assets stabiel en veilig zijn. Ik ben verheugd samen te werken met Tanium om een employee-service-oplossing te ontwikkelen die IT-automation versnelt en werknemers in staat stelt hun beste werk te leveren.”

De samenwerking met Salesforce toont volgens Tanium zijn toewijding aan het leveren van grote waarde aan zijn klanten. Tanium’s visie is om organisaties te helpen de kracht van het Tanium-platform te gebruiken om IT-complexiteit te verkleinen, efficiëntie te vergroten en IT-operations- en security-teams op elkaar af te stemmen, aldus Tanium.

Tanium kijkt uit naar de samenwerking met Salesforce aan een gezamenlijke servicemanagement-oplossing voor werknemers. Meer nieuws volgt in november 2020.

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!