Google Cloud investeert tot twee miljard dollar in datacenter Polen

29-06-2020 | door: Witold Kepinski

Google Cloud investeert tot twee miljard dollar in datacenter Polen

Google Cloud is van plan tegen twee miljard dollar te investeren in een datacenter bij de hoofdstad Warschau in Polen om cloud diensten in de regio te leveren zo melden Poolse media.

Magdalena Dziewguc, Google Cloud directeur bedrijfsontwikkeling in Polen en Centraal- en Oost-Europa, bevestigt de investering. Het datacenter zal begin 2021 operationeel zijn.

Polen positioneert zich in de oostelijke vleugel van de Europese Unie als de regionale technologie hub voor cloud infrastructuur en diensten.

Microsoft

Microsoft heeft eerder een uitgebreid investeringsplan van 1 miljard dollar aangekondigd om innovatie en digitale transformatie in de 'Polish Digital Valley' te versnellen. De basis van dit veelzijdige plan is de opening van een nieuwe Microsoft datacenter regio in Polen als onderdeel van zijn wereldwijde cloud aanbod om het brede ecosysteem van startups, ondernemers, ondernemingen en overheid van het land toegang te bieden tot veilige, enterprise-grade clouddiensten. Microsoft en de Poolse cloud provider Chmura Krajowa hebben een strategische overeenkomst gesloten om expertise op het gebied van digitale transformatie en brede toegang tot cloudoplossingen te bieden in alle industrieën en ondernemingen in Polen.

Door: Witold Kepinski

Terug naar nieuws overzicht
Cloud