Redactie - 01 juli 2020

Destiny lanceert Microsoft Teams Connector in Nederland

Destiny lanceert Microsoft Teams Connector in Nederland image

Destiny lanceert deze zomer de Microsoft Teams Connector in Nederland. Met deze oplossing zijn Destiny-partners in staat te reageren op de actuele vraag in de markt. De integratie is beschikbaar vanuit de cloud en als koppeling (SIP-trunk) met telefooncentrales van klanten. “Als challenger op de Nederlandse markt heeft Destiny al een compleet aanbod van veilige communicatieoplossingen. Nu is onze dienstverlening aan partners verder afgestemd op de grote vraag naar Teams”, aldus Eric Kochen (foto), technisch productmanager bij Destiny in Nederland.

Bedrijven hebben al langer een sterke behoefte aan optimale en veilige communicatie zowel binnen hun eigen organisatie als met klanten en leveranciers. Nu veel medewerkers moeten thuiswerken, is de vraag naar collaboration en samenwerkingstools in combinatie met telefonie enorm gestegen. Met de nieuwe Microsoft Teams Connector heeft Destiny in Nederland nu een goed antwoord voor partners die willen inspelen op de behoefte van hun klanten. De oplossing biedt een koppeling tussen het communicatieplatform FLUX van Destiny en de Teams-diensten van Microsoft.

Teams wordt een volwaardige PBX

De populariteit rond Microsoft Teams neemt in rap tempo toe, wat ook Destiny niet ongemerkt bleef. “De afgelopen maanden hebben we veel gesproken met partners over de vraag naar communicatie in Teams”, zegt Eric Kochen. “Communiceren met Teams is complexer dan veel bedrijven en organisaties zich realiseren. Onze partners willen hen daar graag bij ondersteunen en dus hebben we hiervoor de tools ontwikkeld. Destiny is een challenger op de Nederlandse markt en in onze visie moeten bedrijven en organisaties altijd makkelijk en veilig kunnen communiceren.”

De nieuwe Microsoft Teams Connector koppelt clouddistributieplatform FLUX aan Microsoft Teams. FLUX is het platform dat ICT-resellers en partners gebruiken voor het inkopen, beheren en verkopen van telefonie- en communicatiediensten van meerdere merken in één omgeving. FLUX geeft partners dus de vrijheid om hun klanten te laten kiezen voor meerdere communicatieoplossingen. Partners kunnen ook zelf afspraken maken met operators, distributeurs en leveranciers en zelf hun billing en contracten opzetten. Destiny zit niet tussen partners en hun klanten. De Microsoft Teams Connector zorgt ervoor dat partners nu ook die Teams-diensten kunnen verkopen als aanvulling op de telefoniediensten die ze al afnemen in FLUX.

Twee smaken

Destiny maakt de Microsoft Teams Connector in Nederland voor partners beschikbaar in twee mogelijkheden. Partners kunnen kiezen voor de variant als Unified Communications as a Service (UCaaS) vanuit de cloud, als implementatie via (bestaande) SIP-trunks vanuit FLUX naar de telefooncentrales van klanten of beide. De twee varianten zijn allebei beschikbaar via FLUX.

Microsoft Teams Connector in de cloud

De cloud- of UCaaS-oplossing is in eerste aanleg beschikbaar voor de diensten van Xelion, 3CX en Swyx die voor partners beschikbaar zijn. Met deze merken hebben partners een volwaardige cloud-PBX en kunnen die combineren met de featurerijke samenwerkingstools van Microsoft. Partners van Destiny kunnen klanten tot het niveau van individuele medewerkers koppelen aan het Teams-account van deze gebruikers. Partners die een licentie in FLUX bestellen, hebben toegang tot de portal waar ze de Teams-diensten op afstand kunnen inrichten en instellen voor hun klanten.

Voordelen cloudoplossing

Een belangrijk voordeel van de cloudoplossing is gebruikersgemak. Medewerkers die in Teams willen samenwerken met collega’s, klanten of leveranciers, hoeven nu niet meer (steeds) over te schakelen naar de hosted telefoniecentrale van Xelion, 3CX of Swyx om te bellen of gebeld te worden. Andersom geldt hetzelfde. Medewerkers die vanuit hun telefooncentrale bellen, kunnen nu gesprekken routeren naar Teams en vervolgens eenvoudig in een Teams-sessie stappen. “Met de Microsoft Teams Connector hebben bedrijven en individuele werknemers dus keuzevrijheid en dat is belangrijk voor Destiny. Niet alle medewerkers in een organisatie hebben altijd dezelfde behoefte”, zegt Kochen.

De nieuwe oplossing biedt partners van Destiny de kans om hun meerwaarde te tonen aan klanten. Kochen: “Zeker met de grote behoefte aan Teams binnen bedrijven en organisaties. Het implementeren van Teams kan complex en kostbaar zijn en dus rekenen organisaties op hun ICT-resellers en -dienstverleners. Zij zijn immers de vertrouwde partner op het gebied van IT en telecom. Onze partners kunnen met deze oplossing een centrale rol spelen bij de koppeling, configuratie, instellingen en volledige integratie van Teams bij klanten.”

Microsoft Teams Connector via SIP-trunks

Partners van Destiny Nederland kunnen de Microsoft Teams Connector ook afnemen via SIP-trunks. Ook deze variant is door partners te bestellen in FLUX. Telefoonnummers, beltarieven en instellingen worden dan aan Teams gekoppeld via de SIP-trunk. De implementatie van deze variant van de nieuwe oplossing is sneller, eenvoudiger en voordeliger. Het aansluiten en configureren van klantaccounts en medewerkers (provisioning) kan in realtime zodat klanten in een mum van tijd kunnen bellen met Teams en Destiny. Keerzijde van de variant is dat Teams niet native is geïntegreerd in de telefonieoplossing van de klant.

Keuzevrijheid

Destiny schat in dat de meeste partners beide varianten van de nieuwe oplossing zullen afnemen. “Partners zeggen dat ze het meeste behoefte hebben aan de geïntegreerde UCaaS-oplossing omdat bedrijven die volledige integratie willen. Het hangt af van de dienstverlening die partners aan hun klanten aanbieden”, vertelt Kochen. “Maar wij geven partners met de twee varianten nu de mogelijkheid om hun klanten meerdere opties te bieden. Die keuzevrijheid past in de visie van Destiny; een goed en veilig antwoord op alle communicatievraagstukken van bedrijven en organisaties.”

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!