Fujitsu en NetApp versterken OEM partnership voor infrastructuur en databeheer

02-07-2020 | door: Redactie

Fujitsu en NetApp versterken OEM partnership voor infrastructuur en databeheer

Fujitsu heeft  de uitbreiding van zijn data storage portfolio aangekondigd met vier nieuwe series van de Fujitsu Storage ETERNUS, die gebruikmaken van de geavanceerde gegevensbeheersoftware van NetApp. Deze lancering is de volgende stap van Fujitsu's strategische samenwerking met NetApp in het aanbieden van een infrastructuur voor gegevensbeheer die digitale transformatie ondersteunt.

De uitgebreide wereldwijde samenwerking tussen Fujitsu en NetApp levert nieuwe verbeteringen aan het opslagportfolio van Fujitsu. Om zijn ETERNUS-opslagproductportfolio op basis van NetApp-technologie te versterken, introduceert Fujitsu, als onderdeel van zijn inspanningen om een infrastructuur voor gegevensbeheer te leveren, nieuwe entry- en midrange-modellen: ETERNUS AB, ETERNUS HB, ETERNUS AX en ETERNUS HX.

De nieuwe producten zullen klanten helpen om data sneller te benutten met lagere operationele managementkosten. De ETERNUS AB- en ETERNUS HB-series zijn perfect voor databases die worden gebruikt in missiekritieke systemen van klanten en voor geavanceerde wetenschappelijke computersystemen die worden gebruikt in HPC. Deze serie realiseert de High-Speed Data Processing die de prestaties van Solid-State Drives en High-Volume Data Communication met servers maximaliseert door het geavanceerde datatransactieprotocol te ondersteunen.

Bovendien kunnen klanten in hybride cloudomgevingen die on-premises en public clouds combineren, operationele en administratieve kosten verlagen door gegevens voor back-uparchieven over te dragen naar de public cloud. De ETERNUS AX- en ETERNUS HX-serie zijn ideaal voor gevirtualiseerde systemen en bestandsservers. Deze series bieden zowel de hoge responsprestaties die gevirtualiseerde systemen vereisen via bloktoegang als vereenvoudigd gegevensbeheer met bestandstoegang, alles in één opslag. Deze serie schaalt non-disruptief opslagknooppunten op tot maximaal 24 knooppunten en 26 petabytes naarmate de capaciteits- en prestatie-eisen toenemen, en stuurt gegevens automatisch naar datacenters en openbare clouds op basis van hoe vaak ze worden geopend, wat een kostengebalanceerde en efficiënte operatie mogelijk maakt .

Plannen voor de toekomst

In de toekomst is Fujitsu van plan om oplossingen te introduceren die gebruikmaken van NetApp-technologieën voor AI, hybride cloud en HPC door de producten en technologieën van de twee bedrijven te combineren, die ze tegen eind 2020 willen aanbieden. Dit omvat de ontwikkeling van AI-oplossingen die de servers van Fujitsu combineren met de opslag van NetApp om de tijd die nodig is voor het ontwerpen en bouwen van AI-systemen en het leren van enorme hoeveelheden gegevens drastisch te verminderen. Voor HPC zal Fujitsu de hoogwaardige schaalbare bestandssystemen en gegevensverwerkingstechnologieën combineren met NetApp-opslagoplossingen om geavanceerde simulatie en analyse onder complexe omstandigheden mogelijk te maken. Fujitsu is ook van plan een hybride cloud-oplossing te ontwikkelen die gebruik maakt van NetApp Cloud Data Services die privé- en openbare cloudomgevingen in het datacenter kunnen beheren met één opslagbesturingssysteem.

Terug naar nieuws overzicht
Software