VMware koopt disaster recovery specialist Datrium

02-07-2020 | door: Witold Kepinski

VMware koopt disaster recovery specialist Datrium

VMware kondigt de intentie aan om voor een onbekend bedrag Datrium te verwerven om disaster recovery-as-a-service te bieden voor hybride cloud omgevingen.

Hybride cloud is naar voren gekomen als de meest gebruikelijke cloudstrategie voor klanten van VMware. Aangezien organisaties soms duizenden applicaties hebben - zowel bestaande legacy-apps als nieuwe cloud-microservices - is het beveiligen en onderhouden van die apps in hybride cloud-omgevingen van cruciaal belang voor veel van deze klanten, aldus VMware.

Met dit in gedachten heeft VMware de intentie aangekondigd om Datrium over te nemen, om het huidige VMware Site Recovery disaster recovery as a service (DRaaS) aanbod uit te breiden met Datrium's kostengeoptimaliseerde DRaaS-oplossing. Dit is volgens VMware een belangrijke stap voorwaarts om klanten te helpen hybride clouds te bouwen door de consistente infrastructuur en activiteiten van VMware Cloud te combineren met Datrium DRaaS om de kosten en complexiteit van bedrijfscontinuïteit te verminderen.

VMware Cloud helpt klanten met hun snellere, veiligere pad naar de cloud met een breed ecosysteem van cloudpartners, waaronder AWS, Azure, Google Cloud, IBM Cloud, Oracle Cloud en meer dan 170 VMware Cloud Verified-partners. DRaaS is het snelst groeiende segment voor use cases voor gegevensbescherming met een markt van 4,5 miljard dollar die groeit met 15% CAGR volgens IDC's Worldwide Data Protection as a Service Forecast for 2019-2023. DRaaS is bij uitstek geschikt voor het hybride cloudmodel waar cloudeconomie en flexibiliteit overeenkomen met de zeldzame maar onvoorspelbare kenmerken van rampscenario's.

Nadat de deal is gesloten, wordt de Datrium disaster recovery (DR) service uitgebreid met de bestaande, voor prestaties geoptimaliseerde VMware Site Recovery DRaaS-oplossing met een kostengeoptimaliseerde optie. De Datrium DRaaS-oplossing biedt vandaag een end-to-end cloudgestuurde gebruikerservaring in VMware Cloud op AWS. De innovatieve, kostengeoptimaliseerde aanpak maakt gebruik van native cloudservices en biedt voor altijd incrementele point-in-time kopieën die versleuteld, ontdubbeld en efficiënt opgeslagen zijn in AWS S3. Het belangrijkste is dat Datrium VMware een team van ingenieurs van wereldklasse zal bieden met diepgaande ervaring op het gebied van opslag, virtualisatie, gegevensbescherming en cloudtechnologieën. Datrium is al een VMware-partner die een end-to-end DR-service aanbiedt met VMware Cloud op AWS.

Nadat de deal is gesloten, zullen het team en de aanwezige kennis van Datrium in cloudopslag en end-to-end DR-services de VMware Cloud-visie verbreden met DRaaS, waar klanten tijdens DR-instanties een consistent operationeel model in de hybride cloud kunnen ervaren, aldus VMware.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud