Daimler zet after sales portal in IBM public cloud

02-07-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Daimler zet after sales portal in IBM public cloud

IBM en automotive bedrijf Daimler hebben aangekondigd dat ze hun overeenkomst hebben uitgebreid en Daimler zal een intelligente cloudoplossing implementeren en zijn wereldwijde after-salesportal migreren naar de public cloud van IBM. Hierdoor kan Daimler innovatie stimuleren en tegelijkertijd profiteren van een open en veilige public cloud, aldus de twee partijen.

De wereldwijde after-sales portal is de sleutel voor Daimler's marktactiviteiten en ondersteunt werkplaatsprocessen in de detailhandel. Om aan de groeiende eisen van de portaalkernproducten te voldoen, zocht het bedrijf naar een nieuw technisch platform om de wendbaarheid en schaalbaarheid te verbeteren, met behoud van een hoog beveiligingsniveau.

Kubernetes

Het platform, gebaseerd op de IBM Cloud Kubernetes Service, is ontworpen om de klant in staat te stellen de applicatie om te zetten in een moderne en schaalbare microservices-architectuur. Het hosten van zijn portaal op de public cloud van IBM zal Daimler helpen om naar behoefte te schalen en snel nieuwe aanbiedingen te introduceren om aan de behoeften van zijn gebruikers te voldoen. Tegelijkertijd worden de gegevens overgedragen en opgeslagen in de public cloud van IBM, die wordt beschermd door uitgebreide beveiligingsmogelijkheden, zoals IBM Hyper Protect Services, die voldoen aan de hoogste eisen van Daimler voor de bescherming van gevoelige gegevens.

Encryptie

"Terwijl organisaties hun activiteiten herdefiniëren door gebruik te maken van public cloud, kunnen ze innovatie stimuleren en hun infrastructuur moderniseren, terwijl ze toch prioriteit geven aan beveiliging", aldus Howard Boville , Senior Vice President, IBM Cloud. "IBM public cloud biedt krachtige encryptiemogelijkheden die onze klanten exclusieve controle geven over hun sleutels en gegevens, en zo het hoogste beschermingsniveau bieden voor gevoelige gegevens van onze klanten; een essentiële vereiste voor bedrijven in alle sterk gereguleerde sectoren."

Beschikbaarheid

Gebruik maken van IBM public cloud biedt volgens Daimler een aanzienlijk aantal voordelen; het is ontworpen om zeer schaalbaar te zijn, en daarom kan een efficiënte administratie van de diensten helpen de vervolgkosten te verlagen. Bovendien bereiken kritieke services in de multi-zoneregio's van IBM Cloud 99,99 procent platformbeschikbaarheid, waardoor een betrouwbare werking wordt geboden aldus Daimler.

Terug naar nieuws overzicht
Cloud