IBM schenkt Trusted AI-toolkits aan Linux Foundation AI

03-07-2020 | door: Blogger

IBM schenkt Trusted AI-toolkits aan Linux Foundation AI

IBM schenkt zijn Trusted AI-toolkits aan de Linux Foundation AI (LFAI). Dit meldt IBM in een blog namens Todd Moore, Sriram Raghavan en Aleksandra Mojsilovic.

De auteurs melden: Al meer dan een eeuw lang heeft IBM technologieën ontwikkeld die de manier waarop mensen werken en leven ingrijpend heeft veranderd: de pc, geldautomaat, magnetische tape, Fortran-programmeertaal, floppy disk, scantunnelingmicroscoop, relationele database en, recentelijk, quantum computing, om maar te noemen. een paar. Met vertrouwen als een van onze kernprincipes, hebben we de afgelopen eeuw producten gemaakt waarop onze klanten kunnen vertrouwen en waarop ze kunnen vertrouwen, door hun verantwoorde acceptatie en gebruik te begeleiden en de behoeften en waarden van alle gebruikers en gemeenschappen die we bedienen te respecteren.

Ons huidige werk in kunstmatige intelligentie (AI) brengt een transformatie van vergelijkbare schaal naar de wereld van vandaag. We brengen deze leidende principes van vertrouwen en transparantie in al ons werk in AI. Het is onze verantwoordelijkheid om niet alleen de technische doorbraken te maken die nodig zijn om AI betrouwbaar en ethisch te maken, maar ook om ervoor te zorgen dat deze vertrouwde algoritmen werken zoals bedoeld in real-world AI-implementaties.

Ons theoretische werk op het gebied van eerlijk machine learning leidde tot een van de vroegste en meest geciteerde algoritmen voor het verminderen van bias. We hebben geavanceerde machine learning-methoden toegepast om ongewenste discriminatie van beschermde groepen en individuen tegen te gaan. De integratie van onze algoritmen voor biasdetectie en -vermindering in Watson OpenScale stelde IBM in staat om de eerste leverancier te zijn die AI-bias in een echt product aanpakt. Als hoogtepunt van dit werk hebben we AI Fairness 360 gemaakt , een uitgebreide open source toolkit voor het omgaan met vooringenomenheid in algoritmen voor machine learning. Daarnaast hebben we nog twee open source Trusted AI-toolkits: Adversarial Robustness 360 , een toolbox en bibliotheek voor het verdedigen van AI tegen vijandige aanvallen, en AI Explainability 360, een toolbox die beslissingen van AI-systemen uitlegt.

Op 18 juni 2020 heeft de Technische Adviescommissie van Linux Foundation AI Foundation (LFAI) positief gestemd om deze Trusted AI-projecten in LFAI te hosten en te incuberen. We doorlopen het onboarding-proces om het charter en de governance en IT-logistiek van deze projecten te formaliseren en ze onder de fundering te plaatsen. Blijf ons volgen voor een LFAI-blog om de details aan te kondigen.

Lees alle details hier.

 

Terug naar nieuws overzicht