Witold Kepinski - 03 juli 2020

SecureMe2 verruilt Rijen voor nieuw kantoor in Ridderkerk

SecureMe2, ontwikkelaar en leverancier van het beveiligingsplatform SAM Cyber Alarm, verhuist van het Brabantse Rijen naar een nieuw kantoor in Ridderkerk. De verhuizing is allereerst ingegeven door de toenemende vraag van mkb-organisaties en enterprises naar een oplossing om het netwerkverkeer te monitoren en direct een alarm te geven zodra een mogelijke cyberdreiging is gedetecteerd. Daarnaast zijn ook het betere ondernemersklimaat voor technologiebedrijven in Zuid-Holland en de mogelijkheden om het kantoor optimaal te beveiligen, overwegingen geweest.

Het afgelopen jaar heeft SecureMe2 zich met veel succes gericht op de enterprise-markt en heeft het bedrijf een sterke groei doorgemaakt, mede door de sterke toename van digitalisering de afgelopen periode.

Alexander Zwiep, directeur van SecureMe2: “We zien momenteel een grote behoefte aan een oplossing waarmee organisaties kunnen controleren of securitymaatregelen daadwerkelijk zijn genomen en of ze effectief zijn. Het SAM Cyberalarm checkt dit en kan zo veel problemen voorkomen rond de AVG en aansprakelijkheid. Nu we steeds actiever worden op de enterprise-markt worden specifieke securitycertificeringen gevraagd, zeker in de gezondheidszorg. We zijn nu bezig met certificeringstrajecten voor ISO 27001 en NEN7510 en daarbij wordt ook gekeken naar onze eigen security, die voor een cybersecuritybedrijf natuurlijk van het grootste belang is. Die is in een eigen kantoor makkelijker te regelen dan in het bedrijvenverzamelgebouw waar we voorheen zaten. Ook hebben we gemerkt dat voor een securitybedrijf Brabant niet de beste vestigingsplaats is, het ondernemersklimaat is daar meer gericht op de agrarische sector, terwijl in Zuid-Holland meer aandacht is voor technologiebedrijven zoals het onze.”

Veilige verbinding tussen thuiswerkers en bedrijfsnetwerk

De enorme vlucht die het thuiswerken heeft genomen vanwege de coronacrisis heeft geleid tot een grote vraag naar goede security thuis. Zonder aanvullende maatregelen verliezen IT-afdelingen de controle over de verbinding tussen thuiswerker en bedrijfsnetwerk. SecureMe2 werk momenteel daarom hard aan een versie van het SAM Cyber Alarm die op basis van een VPN-verbinding werkt: SAM-VPN. Hiermee kunnen organisaties hun thuiswerkers veilig(er) toegang geven tot het internet en het bedrijfsnetwerk en krijgen zij een grotere zekerheid dat data en netwerken vanaf (thuis-) apparatuur niet besmet worden met schadelijke software. SAM-VPN wordt in samenwerking met het Nederlandse Goose-VPN gerealiseerd en zal in de loop van het derde kwartaal van 2020 beschikbaar komen.

Het nieuwe adres is:

SecureMe2 BV

Gieterijstraat 40

2984 AB Ridderkerk

Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024 Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024
Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!