Wouter Hoeffnagel - 05 juli 2020

Knab klanten authentificeren zich met biometrische technologie van iProov

Online bank Knab kiest voor de spoof-bestendige technologie voor biometrische gezichtsauthenticatie van iProov. Knab gaat de technologie van iProov inzetten om zijn bijna 500.000 klanten een gebruiksvriendelijke manier te bieden om zich via biometrie te identificeren voor verschillende diensten.

Klanten van Knab kunnen zich voortaan authenticeren voor een groeiend aantal transacties via de Flashmark-technologie van iProov. Het is de eerste keer dat iProov door een Europese bank wordt ingezet voor SCA (Strong Customer Authentication) en één van de eerste implementaties van apparaatonafhankelijke biometrie voor SCA.

De authenticatie van iProov wordt uitgerold voor verschillende gebruiksscenario’s bij Knab. Een belangrijke toepassing is het proces om klanten opnieuw te verbinden met Knab. Als een klant bijvoorbeeld de app van de bank verwijdert, een update uitvoert of het apparaat verliest, kan deze met iProov eenvoudig zijn identiteit opnieuw verifiëren. Het overmaken van geld en het uitvoeren van betalingen met iProov wordt binnenkort mogelijk gemaakt.

Verificatie van identiteit bij openen rekening

De bank gaat iProov ook inzetten voor verificatie van de identiteit van nieuwe klanten die een rekening openen bij Knab. De keuze voor iProov betekent ook dat Knab niet langer gebruikmaakt van de token-gebaseerde oplossing. Deze bracht kostbare hardware en een grote administratieve last met zich mee. Het cloud-gebaseerde proces van iProov is volledig automatisch, snel, betrouwbaar en veilig, meldt Knab.

De Nederlandsche Bank loopt in Europa voorop in het stimuleren van banken om innovatieve technologie voor Know Your Customer (KYC) in te zetten. Banken maken daarom gebruik van nieuwe digitale technologie om tegemoet te kunnen komen aan uitdagingen op het gebied van regelgeving en het voorkomen van hoge boetes. Na strenge testen op het gebied van security en gebruiksvriendelijkheid en assessments voor nationale en EBA compliance, selecteerde Knab iProov. Hiermee kan het klanten een kwalitatief hoogwaardige ervaring bieden. iProov heeft een bewezen track record met meer dan 3 miljoen nieuwe klanten sinds 2019.

'Sterke authenticatie maakt het verschil'

Andrew Bud, oprichter en CEO van iProov: “Digitale banken hebben hun succes te danken aan de klantervaring die ze kunnen leveren. Snel klant kunnen worden met eenvoudige, sterke authenticatie maakt het verschil in het aantrekken en behouden van klanten in een concurrerende markt. Knab loopt hierin voorop dankzij focus op klanten en iProov is erg trots onderdeel uit te maken van de hoogwaardige bankervaring die zij bieden.”

Marcel Kalse, mede-oprichter van Knab: “Onze klanten zijn alles voor Knab. Dat is waarom we voor iProov hebben gekozen. Net als wij zijn ze leiders in het bieden van de beste klantervaring zonder daarbij in te leveren op de hoogste standaarden van security en compliance.”

Genuine Presence Assurance

De gepatenteerde technologie van iProov biedt overheden, banken en andere organisaties ‘Genuine Presence Assurance’. Hiermee kunnen zij van afstand gebruikers authenticeren via smartphone, tablet of laptop. Met iProov kunnen gebruikers met authenticatie direct aantonen dat ze daadwerkelijk de persoon zijn die ze beweren te zijn waarmee men is beschermd tegen fraude of andere criminele activiteiten.

Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024 Trend Micro BW BN week 10-11-13-14-2024
Copaco | BW 25 maart tm 31 maart 2024

Wil jij dagelijkse updates?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!