Progress maakt DevOps overzichtelijk met DataDirect
04-07-2020 | door: Wouter Hoeffnagel

Progress maakt DevOps overzichtelijk met DataDirect

Progress, leverancier van software en technologie voor applicatieontwikkeling en digitale ervaringen, lanceert een serie nieuwe dataconnectoren die de integratie van analyses en rapportage binnen het DevOps-proces verbeteren. Als aanvulling op hun uitgebreide verzameling kant-en-klare, bijzonder krachtige en op standaarden gebaseerde dataconnectoren introduceert Progress nu connectoren voor TeamCity, GitHub, Aha! en Jira. Met deze nieuwe connectoren krijgen gebruikers een duidelijker overzicht van het DevOps-proces.

Progress DataDirect is door ruim 350 ISVs (onafhankelijke softwareleveranciers) en meer dan 10.000 ondernemingen in gebruik. De oplossing speelt in diverse behoeften op het gebied van analyse, integratie en gegevensbeheer. De nieuwe DevOps-connectoren bieden onder meer:

  • Toegang tot ongelijksoortige gegevens middels SQL – ontwikkelaars hoeven geen speciale APIs of querytalen te leren. Elk systeem wordt op dezelfde manier benaderd. Ontwikkelaars hoeven dus maar één keer code te schrijven.
  • Snelle gegevensdoorvoer inclusief toegang tot bulkgegevens – snelle toegang tot gegevens betekent minder wachttijd bij het laden van gegevens. Geen handmatige gegevenswerkstromen door automatisering en een efficiënter proces. Alles gebeurt in de cloud en dankzij de snelle gegevensverwerking hoeft er minder lang gebruik te worden gemaakt van AWS- en Azure-applicaties. Gebruikers besparen hierdoor op kosten.
  • Beveiliging en ondersteuning – Progress DataDirect krijgt regelmatige updates. Ook beschikt Progress over een speciaal beleid voor hotfixes en ondersteuningsprocedures.

“Continue verbetering vormt een sleutelonderdeel van DevOps en de juiste informatie is hierbij cruciaal – analyse van productiviteitsindicatoren, van functionaliteit, kwaliteit en gebruik van onderdelen, en nog veel meer. Maar als deze informatie zich binnen afzonderlijke systemen en teams bevindt, is het moeilijk om de algehele impact te meten en te beoordelen waar verbeteringen nodig zijn. Daarom bieden connectiviteitstools zoals DataDirect echt waar voor hun geld – hiermee hebben bedrijven een goed overzicht over hun data en dat leidt tot betere besluitvorming,” aldus Stewart Bond, directeur Data Integration & Intelligence Software Research bij IDC.

Progress DataDirect-connectoren voor DevOps zijn per direct verkrijgbaar. Meer informatie is hier beschikbaar.

Terug naar nieuws overzicht