NVIDIA tweakt vGPU functies

04-07-2020 | door: Witold Kepinski

NVIDIA tweakt vGPU functies

NVIDIA komt met een nieuwe versie van zijn virtuele GPU-software, de vGPU juli 2020 edtie. De software voegt ondersteuning toe voor meer workloads en zit boordevol functies die de operationele efficiëntie voor IT-beheerders verbeteren.

GPU-virtualisatie is essentieel om iedereen, van ontwerpers tot datawetenschappers, een flexibele manier te bieden om samen te werken aan projecten die geavanceerde grafische en rekenkracht vereisen, waar ze ook zijn aldus NVIDIA.

Volgens recent onderzoek door IDC is de productiviteit van werknemers de belangrijkste zorg bij organisaties die werk op afstand aanpakken vanwege de COVID-19-pandemie. Toen het market intelligence-bedrijf NVIDIA-klanten interviewde met GPU-versnelde virtuele desktops, ontdekte het dat organisaties met 500-1.000 gebruikers een productiviteitsverhoging van 13 procent ervaarden, wat resulteerde in een jaarlijkse besparing van ongeveer meer dan 1 miljoen dollar.

Alex Herrera, analist bij Jon Peddie Research / Cadalyst: “In een gecentraliseerde computeromgeving met gevirtualiseerde GPU-technologie hoeven gebruikers niet langer gebonden te zijn aan hun fysieke werkstations. Zoals onlangs is bewezen door middel van extern werk, kunnen bedrijven een dubbeltje aanzetten, waardoor ze altijd en overal toegang hebben tot big data zonder concessies te doen aan de prestaties."

Uitgebreide ondersteuning in het datacenter en de cloud met SUSE
NVIDIA heeft de hypervisorondersteuning uitgebreid door samen te werken met SUSE op de Linux Enterprise Server en vGPU-ondersteuning te bieden op het op de kernel gebaseerde virtuele machineplatform.

Het eerste aanbod wordt ondersteund met NVIDIA vComputeServer-software, waardoor GPU-virtualisatie mogelijk is voor AI en datawetenschappelijke workloads. Dit zal de opties voor hypervisorplatforms uitbreiden voor bedrijven en cloudserviceproviders die een verhoogde behoefte zien om GPU's te ondersteunen.

Ondersteuning toegevoegd voor meeslepende samenwerking
NVIDIA CloudXR-technologie maakt gebruik van NVIDIA RTX- en vGPU-software om VR en augmented reality te leveren via 5G- en Wi-Fi-netwerken. vGPU juli 2020 voegt 120Hz VSync-ondersteuning toe met resoluties tot 4K, waardoor CloudXR-gebruikers een nog soepelere meeslepende ervaring krijgen op ongebonden apparaten. Het creëert een niveau van trouw dat niet te onderscheiden is van native tethered-configuraties.

"Door AR / VR te streamen via Wi-Fi of 5G kunnen organisaties echt profiteren van de voordelen, door meeslepende training, productontwerp en architectuur en constructie mogelijk te maken", zegt Matt Coppinger, directeur van AR / VR bij VMware. "We werken samen met NVIDIA om AR- en VR-toepassingen die op VMware vSphere en NVIDIA Quadro Virtual Workstation draaien, veiliger te leveren, gestreamd met NVIDIA CloudXR naar VMware's Project VXR-clienttoepassing die op stand-alone headsets draait."

De nieuwste versie van vGPU biedt een betere gebruikerservaring en beheersbaarheid die nodig is voor veeleisende workloads zoals de onlangs debuteerde Omniverse AEC Experience, die Omniverse, een realtime samenwerkingsplatform, combineert met RTX Server en NVIDIA Quadro Virtual Workstation-software voor het datacenter. Het referentieontwerp ondersteunt maximaal twee virtuele werkstations op een NVIDIA Quadro RTX GPU, met meerdere werklasten zoals een collaboratief, computerondersteund ontwerp, terwijl het ook real-time fotorealistische weergave van het model biedt.

Met Quadro vWS kan een voor Omniverse geschikt virtueel werkstation binnen enkele minuten worden geleverd aan nieuwe gebruikers, overal ter wereld. Gebruikers hebben geen gespecialiseerde clienthardware nodig, alleen een met internet verbonden apparaat, laptop of tablet en gegevens blijven sterk beveiligd in het datacenter.

Verbeterde operationele efficiëntie voor IT-beheerders
Nieuwe functies in vGPU juli 2020 helpen IT-beheerders en cloudserviceproviders van bedrijven het beheer te stroomlijnen en hun operationele efficiëntie te vergroten.

Dit omvat cross-branch support, waarbij de host en guest vGPU-software op verschillende versies kunnen zijn, wat upgrades en grote implementaties vereenvoudigt.

IT-beheerders kunnen sneller overstappen op de nieuwste hypervisor-versies om fixes, beveiligingspatches en nieuwe functies op te halen, terwijl de implementaties voor afbeeldingen van eindgebruikers verbluffend zijn.

Datacenters voor bedrijven die VMware vSphere draaien, zullen een verbeterde operationele efficiëntie zien door de mogelijkheid te hebben om vGPU-aangedreven VM's te beheren met de nieuwste versie van VMware vRealize Operations.

Daarnaast heeft VMware onlangs Distributed Resource Scheduler-ondersteuning voor GPU-compatibele VM's toegevoegd aan vSphere. Nu introduceert vSphere 7 een nieuwe functie genaamd "Toewijsbare hardware", die de initiële plaatsing verbetert, zodat een virtuele machine automatisch kan worden "geplaatst" op een host die precies de juiste GPU en profiel beschikbaar heeft voordat deze wordt ingeschakeld.

Voor IT die grote implementaties beheert, betekent dit dat de implementatietijd van nieuwe VM's tot een paar minuten wordt verkort, in tegenstelling tot een handmatig proces dat uren kan duren. Deze functie werkt ook met VMware's vSphere High Availability, dus als een host om welke reden dan ook uitvalt, kan een GPU-compatibele VM automatisch opnieuw worden opgestart op een andere host met de juiste GPU-bronnen.

Beschikbaarheid
NVIDIA vGPU Juli 2020-release komt binnenkort.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware