MongoDB benoemt Mark Porter tot CTO

06-07-2020 | door: Witold Kepinski

MongoDB benoemt Mark Porter tot CTO

MongoDB , aanbieder van een open source databaseplatform, heeft de benoeming aangekondigd van Mark Porter als Chief Technology Officer, met ingang van 20 juli. Porter zal toezicht houden op het kantoor van de CTO en spelen een sleutelrol in het aansturen van de technologische visie van het bedrijf. Met deze benoeming treedt Porter terug uit de raad van bestuur van MongoDB.

Porter sluit zich aan bij MongoDB vanuit Grab, de app van Zuidoost-Azië die dagelijkse diensten zoals ritten, eten, pakketten, bezorging van boodschappen, mobiele betalingen en financiële diensten aan miljoenen mensen biedt. Bij Grab was Porter CTO, Kerntechnologie en Transport en leidde hij teams in de acht R & D-centra van Grab in Azië, Amerika en Europa. Voorafgaand aan Grab leidde Porter vele database-inspanningen van Amazon Web Services (AWS), waaronder de AWS Relational Database Service (RDS), Amazon Aurora en RDS voor PostgreSQL, de AWS Database Migration Service en de AWS Schema Conversion Tool.

Eerder in zijn carrière was Porter CTO van een divisie van Newscorp, een Vice President of Engineering bij Oracle Corporation en een vroeg lid van de Oracle Database Kernel-groep. Hij begon met programmeren op 16-jarige leeftijd en heeft meer dan drie decennia ervaring in databases, systeemprogrammering, videocompressie, systeemprestaties en schaalbaarheid. Porter is ook een uitvinder met 11 patenten.

Terug naar nieuws overzicht