Prowise levert 1500 touchscreens aan Brussels onderwijs

Prowise levert 1500 touchscreens aan Brussels onderwijs

07-07-2020 | door: Witold Kepinski
Deel dit artikel:

Prowise levert 1500 touchscreens aan Brussels onderwijs

Het bedrijf Prowise, specialist op het gebied van interactieve digitale leeroplossingen, en haar partner Media Service België hebben de tender voor levering van 1500 touchscreens aan de Stad Brussel gewonnen De raamovereenkomst van 3 jaar (geschatte omzet een kleine 5 miljoen euro) gaat aankomende zomer in met de eerste leveringen, installaties en trainingssessies.

Naast de levering van de hardware verzorgen Media Service België en Prowise ook verschillende trainingssessies. Op technisch en didactisch niveau worden de eindgebruikers begeleid om het maximale uit de nieuwe digitale leermogelijkheden te halen. De hardware en software zijn bijvoorbeeld uitermate geschikt om ‘leren op afstand’ en (samen)werken mogelijk te maken.

Betrokkenheid

De opdracht, uitgeschreven door i-City, de technologische partner van de Stad Brussel, start aankomende zomer. In de prestigieuze tender gaven prijs, kwaliteit, aangeboden software, ondersteuning na aankoop, garantievoorwaarden, opleidingsmogelijkheden en MVO de doorslag. Media Service België is voorzien van de Prowise partner-certificering en is in Brussel verantwoordelijk voor de oplevering van het project. Beide bedrijven samen verzorgen de installatie, de training en service.

De interactieve schermen van de Nederlandse marktleider Prowise worden wereldwijd in 26 landen door overheidsinstellingen, bedrijven en scholen gebruikt. De touchscreens worden in Nederland in eigen beheer ontwikkeld, waardoor de schermen uitblinken in voorgeïnstalleerde onderwijssoftware, privacy en security en gebruiksgemak voor leerkracht en leerling. Met de slimme meegeleverde software kan de klas aan de slag met bijvoorbeeld een interactieve rekenrace, een digitale mindmap maken, een educatieve quiz, spelenderwijs leren en het ‘streamen’ van gemaakte opdrachten op het touchscreen voor een gezamenlijke bespreking.

“Deze tender is een grote stap in de verovering van de Belgische markt. We zijn enorm trots dat een grote stad als Brussel een lange commitment met ons aangaat. Juist nu heeft het onderwijs behoefte aan slimme, betrouwbare en veilige digitale leermiddelen om de kwaliteit van het onderwijs hoog te houden. Door het ontwikkelen van onze eigen producten zijn we in staat om een nieuwe standaard te zetten voor privacy en security binnen technologie in het klaslokaal. Samen met Media Service België zorgen we ervoor dat studenten in Brussel kunnen genieten van hun onderwijservaring in een veilige en betekenisvolle omgeving", aldus Prowise directeur Michael Ahrens.

Terug naar nieuws overzicht
Hardware