GTDC belicht hoe IT Distributeurs en Vendors samenwerken in het Nieuwe Normaal

GTDC CEO Frank Vitagliano

08-07-2020 | door: Witold Kepinski

GTDC belicht hoe IT Distributeurs en Vendors samenwerken in het Nieuwe Normaal

Een nieuw rapport van de Global Technology Distribution Council (GTDC) gaat uitgebreid in op de ontwikkelingen en toekomst van IT-distributeurs en hun partnerships in de snel veranderende wereld van digitale services en cloud-based marktomgevingen. Eén van de observaties is de snelle year-on-year groei van cloud business aan het begin van het jaar met daarop volgende groeipieken gerelateerd aan de vraag van kleine en middelgrote bedrijven naar work-from-home oplossingen. Deze en andere ontwikkelingen hebben geleid tot het GTDC-rapport, Thriving in the New Normal, met o.a. interviews gedurende de periode van 1 maart tot en met 31 mei 2020.

“Dit rapport geeft een scherp beeld hoe distributeurs, hun samenwerking met vendoren en digitale services zich in dit cloud tijdperk ontwikkelen,” zegt GTDC CEO Frank Vitagliano (foto). “De inzichten zijn heel bijzonder, zeker in het licht van de nieuwe virtuele richtingen die we dit jaar radicaal zijn ingeslagen. Distributeurs hebben snel en behendig geantwoord op de nieuwe situatie, waarbij zij hun betrouwbaarheid en andere bekende voordelen alsmede volledig nieuwe services en businessmodellen op volle sterkte hebben ingezet.”

Thriving in the New Normal bespreekt hoe de samenwerkingsverbanden van distributeurs zegevieren gedurende de enorme wijzigingen die in de IT-industrie plaatsvinden. Uitkomsten van het rapport zijn o.a.:

De cloud omzet van US distributeurs groeide 47% year-over-year in April, volgens The NPD Group, die over de sales data van de grootste technologie distributeurs beschikt, waaronder leden van de Global Technology Distribution Council (GTDC).

Kleine en middelgrote ondernemingen (MKB) hebben fors geïnvesteerd in digitale innovatie, wat een goed voorteken is voor distributeurs, vendoren en dienstverleners, omdat zij de expertise en diensten op dit gebied leveren.

IT / ICT professionals en hun bedrijfssector hebben elkaar meer nodig dan ooit tevoren; deze banden lijken in de komende maanden en jaren nog meer te versterken.

Tech innovators kunnen de innovatie niet alleen bewerkstelligen en kijken eerder dan in het verleden naar samenwerking met het kanaal, waarmee nieuwe geavanceerde samenwerkingsmogelijkheden en service-levels beschikbaar komen voor eindgebruikers.

Business solutions zijn complexer dan ooit tevoren en niemand blijkt beter in staat om die complexiteit te beheersen dan distributeurs; zij komen met veelbelovende nieuwe mogelijkheden die verder gaan dan de bestaande cloud oplossingen rondom IoT, XaaS, mobility, security, analytics, machine learning, etc.

Van aanpassen aan verandering naar richting geven aan verandering

Distributeurs zijn met hun multi-vendor aanbod en de kwaliteit om zich voortdurend aan te passen in de afgelopen jaren, nu bij uitstek in staat om richting te geven aan de veranderingen die wereldwijd gaan plaatsvinden. Hun succes heeft zich bewezen gedurende grote en totaal verschillende economische, technologische en politieke omwentelingen gedurende de afgelopen 50 jaar. Deze bedrijven, waaronder leden van de GTDC (en ‘s werelds grootste distributeurs) hebben turbulente marktsituaties doorstaan en hebben zich steeds aangepast aan nieuwe soorten klanten en businessmodellen. Deze uitdagingen hebben bijgedragen aan weloverwogen besluitvorming en een stevig aanbod van channel services en efficiënt account management bij de distributeurs.

“Distributeurs hebben een lange historie in cloud en digitale dienstverlening,” aldus Vitaliano, waarbij hij opmerkt dat dit zich nu nog sneller zal gaan ontwikkelen. “Samenwerking en multi-vendor oplossingen zijn belangrijker dan ooit tevoren. Dit is het ideale moment voor vendoren en solution providers om hun samenwerking met distributeurs te verstevigen. De nieuwe mogelijkheden op gebied van efficiency en partnership kunnen in de toekomst het verschil maken!”

Terug naar nieuws overzicht
Hardware