Magic Leap heeft Peggy Johnson aangesteld als nieuwe CEO
09-07-2020 | door: Redactie
Deel dit artikel:

Magic Leap heeft Peggy Johnson aangesteld als nieuwe CEO

Mixed reality start-up Magic Leap heeft Peggy Johnson aangesteld als nieuwe CEO. Johnson was tot voor kort executive vicepresident voor bedrijfsontwikkeling bij Microsoft. Ze vervangt huidig CEO en medeoprichter Rony Abovitz.

Johnson krijgt meteen de taak om een van de meest gehypete AR en VR bedrijven van Silicon Valley terug op de rails te krijgen. Magic Leap werkt al enkele jaren aan een 'mixed reality' bril die beter moest worden dan die van concurrenten als Microsofts Hololens, maar die verwachtingen werden door zijn eerste product niet ingelost. In april moest het bedrijf, dat ook een Belgische tak heeft, de helft van zijn personeel ontslaan om uit te kosten te komen.

Peggy Johnson krijgt nu als nieuwe CEO de taak om het bedrijf te pivoteren naar de zakelijke markt. Magic Leap werkt momenteel aan een tweede generatie van zijn AR-bril.

Johnson werkte als executive vp voor bedrijfsontwikkeling bij Microsoft en stond ook aan het hoofd van het venturekapitalfonds van de techgigant. Voordien stond ze aan het hoofd van het internetdepartement bij chipmaker Qualcomm.

In samenwerking met Datanews

Terug naar nieuws overzicht

Tags

vr, management